Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Dinamo doveo pojačanje za vezni red: Stigao austrijski Hrvat, Modri odriješili kesu

Sad već bivši veznjak Rapida iz Beča Robert Ljubičić novo je pojačanje Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dojučerašnji veznjak bečkog Rapida, Robert Ljubičić, napustio je sad već bivši klub i preselio je u Dinamo, objavio je njegov bivši klub službeno u ponedjeljak, a nekoliko desetaka minuta kasnije potvrdio je to i hrvatski prvak.

Mladi austrijski nogometaš u Rapid je došao u ljeto prošle godine i odmah zablistao prometnuvši se u jednog od nositelja igre. Uostalom, maksimirska ga je publika imala priliku upoznati jesenas kad su se bečki i zagrebački klub sučelili u skupini UEFA Europa lige. Prvo je Rapid na svom terenu pobijedio s 2:1, a potom Dinamo uzvratio slavivši s 3:1 u Zagrebu.

Ljubičić je u obje utakmice odigrao po 90 minuta, a igrao je središnjeg lijevog veznog u sustavu 3-4-3. Štoviše, u dvoboju na Maksimirus bio je i asistent Christophu Knasmüllneru za vodstvo Rapida s 1:0 u osmoj minuti. U zadnjem je kolu skupine bio i strijelac za pobjedu bečkog kluba u gostima protiv Genka s 1:0. U prošloj sezoni odigrao je 40 utakmica u dresu Rapida te je postigao 4 pogotka i upisao 7 asistencija.

“Robert je apsolutno ispunio sva očekivanja prošle sezone. Obavijestio nas je pristojno kako se želi preseliti u zemlju iz koje mu roditelji potječu te nam je rekao kako je sa zagrebačkim Dinamom dogovorio pristojne ekonomske uvjete. Mi smo mu danas odobrili tu želju i želimo mu puno uspjeha u budućnosti“, rekao je sportski direktor Rapida Zoran Barišić.

Ljubičić je još u nedjelju doputovao u Zagreb i trebao bi se pojaviti na prozivci Ante Čačića u 19 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider