Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte pogodak

Lewandowski je noćna mora za ovog vratara: Zabio mu 18. put u karijeri! Poljski napadač igra sezonu života

Robert Lewandowski zabio je pogodak u susretu Bundeslige protiv Hoffenheima na Allianz Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši minhenskog Bayerna ugostili su Hoffenheim u susretu 9. kola njemačke Bundeslige na Allianz Areni i pobijedil sa visokih 4:0.

Nakon prvih 45 minuta bavarska momčad ima vodstvo od 2:0, a još jednom u strijelce se upisao čudesni Robert Lewandowski koji nastavlja obarati rekorde.

U 30. minuti susreta nogometaši Bayerna pokrenuli su brzu kontru, prvi je do lopte stigao Thomas Muller koji se uspijeva izboriti za loptu u jednom duelu i pronaći Lewandowskog koji nevjerojatnom lakoćom posprema loptu u gostujuću mrežu za 2:0.

Bio je to neobranjiv udarac poljskog napadača sa 20-ak metara koji možete vidjeti OVDJE. Ovo je njegov 18. pogodak u Bundesligi protiv vratara Oliver Baumanna, a o kakvom se poduhvatu radi možda najbolje otkriva sljedeći podatak.

Samo Muller bolji

Samo je jedna igrač u povijesti njemačkog nogometa uspio zabiti više golova jednom vrataru, to je legendarni Gerd Müller koji je 20 puta zabio Horstu Wolteru.

Također, s ovim pogotkom Lewandowski je stigao do 120. pogotka u stotom nastupu za bavarsku momčad od početka 2019/2020. sezone. Primjerice, ove godine zabio je već 54 pogotka, što znači da pogađa u prosjeku svakih 69 minuta.

Josip Stanišić je ostao na klupi Bayerna, a Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Borussija se oporavila od katastrofe

Borussija je bez ozlijeđenoga Haalanda i još pod dojmom katastrofalnog poraza od Ajaxa u Ligi prvaka s 3-1 slavila kod pretposljednje Arminije. Dortmund je poveo u 31. minuti pogotkom Emre Cana iz jedanaesterca, a drugi pogodak postigao je Mats Hummels u 45. minuti. Tri pogotka prednosti gostujućoj momčadi donio je Jude Bellingham u 72. minuti, a jedini pogodak za Arminiju postigao je Fabian Kloss u 87. minuti. Dortmund je drugi na ljestvici s 21 bodom i ima bod manje od vodećeg Bayerna.

Leipzig je kod kuće pobijedio "fenjeraša" Greuther Furth s 4-1,a Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za domaće. Freiburh je slavljem kod Wolfsburga (2-0) skočio na visoko treće mjesto.

Rezultat 9. kola Bundeslige:

Bayern - Hoffenheim 4:0

RB Leipzig - Greuther Fürth 4:1

Wolfsburg - Freiburg 0:2


Bielefeld - Dortmund 1:3 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider