Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbilja su grozni

Engleska ikona se ispričala Joseu Mourinhu zbog izjave stare tri godine: Ispalo je da je bio u pravu

Jose Mourinho je dvije i pol godine bio trener Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ljeta 2016. do prosinca 2018. Jose Mourinho bio je trener Manchester Uniteda. U tom razdoblju osvojio je engleski Liga kup, engleski Superkup te Europsku ligu, a u Premier ligi je najbolji rezultat ostvario u sezoni 2017./2018. kada je završio na drugom mjestu.

Nakon što je nekoliko mjeseci poslije toga dobio otkaz, Mourinho je u jednom intervjuu izjavio: "Ako vam kažem da je jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri osvajanje drugog mjesta s Manchester Unitedom, vi biste vjerojatno odgovorili 'ovaj tip je lud'. Ali to je tako, stalno to govorim jer ljudi ne znaju što se događa iza kulisa."

Ove Mourinhove riječi izazvale su u to vrijeme žestoku reakciju Rija Ferdinanda, legende Uniteda i engleskog nogometa. Žestoko je tada napao Mourinha, govoreći kako se Crveni vragovi nikad ne smiju zadovoljavati s drugim mjestom.

Sada, tri godine kasnije, Ferdinand se ispričao, priznavši da je Portugalac bio u pravu.

"Još uvijek mislim da je bilo nekih nedostataka u načinima na koji je postupao s ljudima, ali sada možemo vidjeti da se događaju neke stvari iza kulisa koje u to vrijeme nismo znali. Stoga bih se donekle ispričao Mourinhu, u smislu načina na koji smo ga osuđivali. Želio se riješiti brojnih igrača i želio je dovesti određene igrače, a očito su ugovori bili podijeljeni određenim igračima unaprijed", poručio je Ferdinand.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider