Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sramotne scene u milanu

Rijeku čeka nova kazna UEFA-e, baklje pale i na tribinu s djecom

Najveće europsko gostovanje u povijesti Rijeke malo je zasjenilo ponašanje dijela navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minute su nas dijelile da povijesna noć u Milanu bude zapisana zlatnim slovima u povijest kluba s Rujevice. Pamtit će se ova luda utakmica sigurno, ali bi ljepše bilo da ju pamtimo po velikom remiju na San Siru nego po dramatičnom kraju u kojem je na kraju slavio Milan.

Pamtit će se ova utakmica i po najbrojnijem euro gostovanju u povijesti kluba. Na San Siro stiglo je oko pet tisuća navijača i simpatizera Rijeke. Armadi su se pridružili mnogi navijači s Kvarnera i cijeli je dan u centru Milana bila prava fešta. Bilo je manjih incidenata jer milanska policija nije očekivala toliki broj hrvatskih navijača pa su pojedine veće skupine okružili kako ne bi došlo do sukoba s domaćim tifozima.

No to je izazvalo reakciju prvo Armade, koja je bacala baklje i petarde, a onda i talijanske policije koja je odgovorila suzavcem i pendrecima.

No najgora se stvar dogodila na samom stadionu. U Milanu ne pamte hrvatske navijače po dobrom. Sjećamo se nemilih scena na Piazzi Duomo kada je u gradu gostovao Dinamo, pa invazije Hajdukovih navijača na utakmici s Interom prije nekoliko godina, a onda i prekida utakmice Italija – Hrvatska.

Bakljade i u Ligi prvaka, ali čemu njihovo bacanje?

I opet su baklje završile na travnjaku San Sira. Ne onako kao prilikom spomenute utakmice reprezentacije, ali su pripadnici Armade uspjeli dobaciti koju bengalku do ruba terena milanskog stadiona.

Nažalost, dio baklji i druge pirotehnike pao je i na tribinu s domaćim navijačima i to na onu tzv. obiteljsku tribinu gdje je bilo puno žena i djece (iza sjevernog gola, navijačke grupe Milana su iza južnog gola). Dio njih je u trenutku kada su s kata iznad letjele baklje počeo napuštati tribinu.

Sudac je nakratko prekinuo susret, ali srećom Armada je ispucala sav arsenal u toj jednoj bakljadi koja sama po sebi nije bila problem, već su to baklje koje se ne ugase tamo gdje su zapaljene. Podsjetimo da su bakljade viđene i na utakmicama Lige prvaka, kao one u Parizu na ogledu PSG-a i Bayerna, ali baklje postaju problem kada završe u terenu ili na drugim tribinama.

Da stvar bude gore, Milan je svoj pobjedonosni gol postigao upravo zbog pet minute sudačke nadoknade koja je bila tolika upravo zbog tog prekida izazvanog bacanjem baklji u teren. Rijeku nakon zatvaranja sjeverne tribine na utakmici s AEK-om, sada očekuje nova kazna UEFA-e. Nadamo se samo novčana...
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider