Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa je li moguće?

Rijekin protivnik u Europi propustio nevjerojatno vodstvo u utakmici kakva se rijetko viđa

AZ Alkmaar priča je dana u nizozemskom nogometu, ali i puno šire.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nizozemskoj su Eredivsie ove su nedjelje igrala i dva protivnika naših klubova u Europskoj ligi. Dinamov protivnik Feyenoord ostvario je uvjerljivu 4-1 gostujuću pobjedu protiv Willem II u susretu četvrtog kola, dok je AZ Almaar remizirao.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Evangelosa Pavlidisa, no Feyenoord je do kraja poluvremena izjednačio, a potom u nastavku s tri pogotka okrenuo rezultat. Strijelci su bili Ridgeciano Haps (22), Brian Linssen (48) i Steven Berghuis (56, 77).

Rijeka će u skupini igrati protiv AZ Alkmaara koji je u dvoboju 4. kola odigrao 4-4 na gostovanju kod Sparte Rotterdam premda je na poluvremenu vodio sa 4-0.

gol expired Oršić golčinama iz slobodnjaka spasio Dinamo: Novi stoper se "proslavio" u debiju, Modri ipak slavili divider

Nemoguća utakmica Alkmaara

AZ je poveo u 9. minuti golom Zakarije Aboukhlala, a već pet minuta kasnije bilo je 2-0 nakon pogotka Danija de Wita. Aboukhlal je u 19. zabio svoj drugi gol na utakmici, a De Wit je u 33. minuti, također svojim drugim pogotkom, povisio na, činilo se, nedostižnih 4-0. U 40. minuti gosti su imali i kazneni udarac, no Teun Koopmeiners je pogodio vratnicu.

Ipak, Sparta je u nastavku priredila čudo izvukavši bod, a golove su zabili Abdou Harroui (57), Dirk Abels (64), Lennart Thy (88-11m) i Sven Mijnans (90). AZ je završio utakmicu s igračem manje nakon što je u 87. minuti isključen vratar Marco Bizot.

Dodajmo kako je Ajax izgubio na gostovanju kod Groningena sa 0-1, a pogodak je postigao Remco Balk u 49. minuti.

Feyenoord vodi na ljestvici sa 10 bodova koliko ima i Heerenveen, dok Vitesse i Ajax imaju po devet bodova. AZ je na 13. poziciji s tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider