Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pao neugodni slaven belupo

Rijeka s igračem manje krenula u obranu naslova prvaka Hrvatske

Aktualni prvak Hrvatske Rijeka krenuo je u obranu naslova pobjedom protiv Slaven Belupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je s tri boda krenula u obranu svog prvog naslova prvaka Hrvatske. Na Rujevici je gostovao Slaven Belupo i izgubio rezultatom 2:0. Bila je to jedna čudna utakmica, u kojoj su gosti na momente bili jako dobri, no nisu uspjevali zabiti, a Rijeka je preuzela inicijativu tek kada je ostala s igračem manje.

Momčad Matjaža Keka ostala je u 56. minuti s igračem manje, nakon što je drugi žuti karton dobio kapetan Filip Bradarić. Slaven Belupo imao je jednu pravu priliku, no nije ju iskoristio, a onda je nestao s travnjaka, a Rijeka zabila drugi pogodak.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Ivanovski, ali je njegov udarac završio na gredi. Rijeka je do prvog pogotka došla u 22. minuti kada je Vešović pronašao Gorgona koji glavom šalje loptu u mrežu Markovića.

Nakon isključenja Bradarića gosti su mogli do izjednačenja preko Kendeša, ali je novoprodošli igrač iz odlične situacije pucao pored gola.

Rijeka je pitanje pobjednika riješila u 72. minuti kada je Mišić oduzeo jednu loptu, te je pronašao Vešovića koji je svladao Markovića.

Mate Maleš je uoči početka susreta prigodnim poklonom od Ivana Mance u ime kluba obilježio 100. nastup u dresu Rijeke.

Susret je odigran na stadionu Rujevica pred 4.000 gledatelja, a sudio je Duje Strukan iz Splita.  

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider