Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u utrku

VIDEO Rijeka slavila u Puli: Vučkić potopio Istru s dva gola

Rijeka je pobijedila Istru 2:0 u Puli u 29. kolu Prve HNL…

Nogometaši Rijeke slavili su sa 2-0 (1-0) protiv Istre 1961 na gostovanju u Puli u drugoj subotnjoj utakmici 29. kola Prve HNL.

Strijelac oba pogotka za Riječane bio je Haris Vučkić. Prvi je postigao u 28. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a konačnih 2-0 postavio je u 87. minuti iz neposredne blizine.

U prvoj subotnjoj utakmici Gorica je u Šibeniku svladala istoimenog domaćina sa 1-0 i došla do treće pobjede pod vodstvom novog trenera Samira Toplaka koji je od dolaska osvojio 10 od mogućih 12 bodova. Pobjednički pogodak za Goricu postigao je makedonski napadač Vlatko Stojanovski u 40. minuti na asistenciju Anthonyja Kalika.

HNL golovi: Istra 1961 - Rijeka 0:1 (Vučkić)

Rijeka je na Aldo Drosinu došla nakon dva neočekivana uzastopna prvenstvena poraza (Gorica, Hrvatski dragovoljac), ali Goranu Tomići i njegovim izabranicima na ruku je išla statistika u međusobnim dvobojima s Istrom 1961. Naime, Puljane su pobijedili u sve tri ovosezonske utakmice, a na gostovanjima u Puli su imali osam uzastopnih trijumfa, uz pobjedu iz 11. kola od čak 6-3.

Bolju igru u prvom poluvremenu Riječani su okrunili pogotkom u 28. minuti. Abass je predstavljao stalnu opasnost za domaću obranu, kroz koju je prošao i proslijedio loptu do Harisa Vučkića. Ovaj je bez previše kompliciranja odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu okrznula domaćeg braniča u bloku i neznatno, ali dovoljno promijenila smjer da Ivan Lučić ostane nemoćan u svom pokušaju intervencije.

HNL golovi: Istra 1961 - Rijeka 0:2 (Vučkić)

Imali su i Puljani svoje prilike, ali su previše puta bili neprecizni u realizaciji. Ipak, u 59. minuti je Robert Mišković nakon udarca iz kuta odlično pucao glavom, ali je Nediljko Labrović odlično obranio i spriječio izjednačenje.

Do kraja utakmice šanse su se uglavnom redale pred domaćim vratima. Konačno, u 87. minuti, lopta je ponovno završila u mreži. Murić je presjekao jedno loše dodavanje u polju domaćina, pravovremeno uposlio Vučkića koji je 'lažnjakom' prevario Lučića i iz neposredne blizine gurnuo loptu u mrežu za konačnih 2-0 i svoj osmi prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Utakmicu na Aldo Drosini sudio je Splićanin Duje Strukan.

Strijelci: 0-1 Haris Vučkić (28), 0-2 Haris Vučkić (87)

Pregled rezultata utakmica 29. kola Prve HNL i trenutačnog stanja na ljestvici. 

Prva HNL - 29. kolo:

Šibenik - Gorica 0-1 (Stojanovski 40)
Istra 1961 - Rijeka 0-2 (Vučkić 28, 87)

Dinamo - Hr. dragovoljac (ned, 17.00)
Osijek - Hajduk (ned, 19.30)
Lokomotiva - Slaven B. (pon, 18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider