Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio Brunu Petkovića

Rijeka predstavila novog trenera: "Vodio sam 15 klubova, ali nikad nisam vidio ovako nešto"

Serse Cosmi, iskusni talijanski trener preuzeo je momčad Rijeke.

Iskusni talijanski stručnjak Serse Cosmi predstavljen je danas kao novi trener Rijeke.

64-godišnji trener naslijedit će Dragana Tadića i Fausta Budicina na klupi momčadi s Kvarnera, koja trenutno tavori na posljednjem mjestu prvenstvene tablice. U sedam odigranih susreta osvojili su samo pet bodova i pred osebujnim trenerom je težak posao.

Prvi iznozemni posao za Cosmija

Ovo je njegov prvi inozemni posao, 32 godine je radio u talijanskom nogometu i sada će okušati u Hrvatskoj:

"Velika mi je čast što sam ovdje došao. Naš trenerski posao je "krvav" i od danas dajem sve za ovaj klub. Ovo je moje prvo iskustvo izvan Italije, a trebao sam to napraviti i ranije. Mislim da se tako jedan trener kompletira i stječe još više iskustva", rekao je Cosmi pa dodao:

"Ponosan sam što dolazim u grad i zemlju čija je reprezentacija viceprvak svijeta u nogometu, kao i u jedan klub s jako velikom tradicijom", rekao je.

Cosmi je posebno oduševljenjm infrastrukturom koja ga je dočekala na Rujevici:

"Infrastruktura je odlična, nikad nisam vidio ovako nešto u 15 klubova koje sam vodio".

Tek drugi stranac na riječkoj klupi

Talijanski stručnjak će biti tek drugi stranac na klupi Rijeke, prvi je Matjaž Kek koji je ostavio neizbrisiv trag na Rujevici:

"Nogomet je moj jedini adrenalin. Vidjet ćete jednog trenera, prvenstveno osobu koja živi nogomet. Osobu kojoj to nije prvi dan u klubu, već kao da ga trenira dugi niz godina", otkrio je Cosmi što navijači mogu očekivati od njega pa dodao:

gol expired VIDEO Bivši igrač još prošle sezone najavio uspjeh Varaždina: "Ispao je prorok'' divider

"Volim reći da sam ovisan o ovom poslu, jako volim nogomet i nedostaje mi kontakt s igračima, navijačima, ali i novinarima".

Što se pak tiče stručnog stožera, s talijanskim trenerom stižu i dva pomoćnika, Michele Tardioli koji će biti zadužen za rad s vratarima i Simone Formica koji će obnašati ulogu analitičara, prenosi Novi list.

Novi trener Rijeke nahvalio Petkovića

Od igrača iz riječke momčadi, Cosmi tek poznaje Antona Krešića, ali zato hrvatski nogomet jako dobro poznaje.

"Hrvatski nogomet poznajem jako dobro, puno je dobrih igrača igralo i još uvijek igra u Italiji. Vodio sam Brunu Petkovića, riječ je o kvalitetnom igraču koji je sam uspio promijeniti cijelu momčad. Bruno me razuvjerio, mislio sam da jedan igrač to ne može sam napraviti", otkrio je Cosmi koji će večeras odraditi prvi trening s novom momčadi:

"Upoznat ću se s njima, prenijeti im moj mentalitet, ali nogomet se mijenja, dolaze nove generacije, treba se prilagodite. Za trenera je važno da prepozna ljude, način života, kulturu. Volio bih naučiti što više, moguće je da ćete me vidjeti u gradu", zaključio je novi trener Rijeke.

"Nadam se da će biti bolje, valjda će nešto napraviti", rekao je jedan navijač riječkog sastava, dok drugi smatra da momčad ima puno kvalitetnih imena na raspolaganju:

"Netko ih samo treba protrest, mislim da je ovaj Talijan prava osoba za to. Vrijeme će pokazati", zaključio je jedan navijač.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider