Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sraz istre i kvarnera

Rijeka pobijedila Istru i skočila na treće mjesto

Istra nije uspjela ponoviti polufinale Kupa u kojem je izbacila Rijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 30. kola Prve HNL Rijeka je u Puli pobijedila Istru 1961 s 2:1 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Golove za Rijeku zabili su Robert Murić (20) i Sandro Kulenović (37), dok je pogodak za domaći sastav zabio Einar Galilea (44).

Sedam dana nakon što je Istra na Aldo Drosini senzacionalno pobijedila Rijeku sa 3-2 izborivši plasman u finale hrvatskog Kupa, isti su se klubovi sastali i u prvenstvu. Ovoga puta slavili su gosti, upisavši šestu uzastopnu pobjedu kojom su preskočili Goricu i sada su treća momčad Prve HNL.

Istra je već u petoj minuti mogla šokirati goste. Japanski napadač Taichi Hara izbio je sam ispred Nevistića, pucao je u bliži kut, ali je gostujući vratar obranio.

Rijeka je svoju prvu priliku na utakmici pretvorila u vodsto u 19. minuti. Robert Murić je primio odbijenu loptu na rubu kaznenog prostora i lijepo pogodio u suprotni kut.

gol expired Remi u žestokom derbiju kola, još je sve otvoreno: Dinamo poveo, Osijek došao do boda divider

U 37. minuti gosti su "podebljali" vodstvo, a pogodak je postigao Sandro Kulenović na Murićevu asistenciju. Sudac Dario Bel je uz pomoć VAR-a provjeravao gol, pokazavši potom na centar.

U posljednjim trenucima prvog dijela Istra je uspjela smanjiti. Blagojević je ubacio s lijeve strane, a Galilea uspio skrenuti loptu u mrežu pored nesigurnog Nevistića.

Japanac Hara imao je odličnu priliku i u 55. minuti, no ponovo je loše reagirao. Hara je seriju promašaja zaključio u 87. minuti kada je sa sedam metara pucao iz prve, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U posljednjim trenucima susreta Rijeka je imala kontru tri na jedan, ali je Pavičić promašio nemoguće.

U ranije odigranom susretu, derbiju začelja Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Varaždin sa 4-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider