Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Humanitarna utakmica

Rijeka ugostila reprezentaciju Ukrajine i izvukla remi, cijeli stadion navijao za goste

Rijeka i Ukrajina su odigrali 1:1 u prijateljskom dvoboju igranom na Rujevici.

Nogometaši Rijeke odigrali su humanitarnu utakmicu s ukrajinskom nogometnom reprezentacijom na Rujevici.

Sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica bit će uplaćena za internetsku platformu United 24 čije je pokretanje najavio i podržao predsjednik Ukrajine, Volodomir Zelenski.

Susret je završio 1:1, a ukrajinska nogometna reprezentacija iskoristila je ovu utakmicu kao pripremu za završne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Oba su pogotka pala u prvom poluvremenu, prvi su zabili Ukrajinci preko legendarnog kapetana kijevskog Dinama Denis Garmaš, a za domaćine je zabio Josip Drmić koji igra posljednje utakmice u dresu Rijeke. 

Atmosfera je bila prekrasna, na tribinama se okupilo više od dvije tisuće navijača koji su navijali za Ukrajinu. 

Dolaskom ukrajinske nogometne reprezentacije u Rijeku, Hrvatska je postala jedina država koja je ugostila Dinamo Kijev, Šahtar Donjeck i reprezentaciju Ukrajine, a upravo oni u posljednjih mjesec dana obilaze cijelu Europu.

Prije nekoliko dana Ukrajina je pobijedila Borussiju Monchengladbach i Empoli, tako da je Rijeka jedina izvukla remi. Ukrajinski izbornik je puno ozbiljnije shvatio večerašnji ispit na Rujevici, pokušavao je dobiti odgovor na posljednje dvojbe.

Iako na Rujevici nisu zaigrali najbolji ukrajinski nogometaši, bio je to jak sastav koji je prikazao odličnu igru i najavio dobru predstavu protiv Škotske, a možda i Walesa u finalu kvalifikacija za odlazak u Katar.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider