Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bljesnuo prošle sezone, ali...

Rijeka našla rješenje za napad: Rušio je i moćnu Borussiju, idealan za Keka

Čini se kako je Rijeka pronašla zamjenu za Marija Gavranovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dan nakon što je iz Zagreba plasirana vijest kako će Mario Gavranović zimske pripreme započeti s Dinamom, a ne Rijekom, s Kvarnera stiže vijest kako je hrvatski prvak pronašao zamjenu. Barem tako tvrdi riječki Novi list koji piše kako je klub s Rujevice na pragu dogovora s Antonijem Čolakom.

Radi se o nogometašu koji je prošao sve hrvatske mlade selekcije, no s 23 godine karijera mu je malo zapela u njemačkom Ingolstadtu gdje se nalazi na posudbi. Hoffenheim ga već nekoliko sezona šalje po posudbama, a šira ga je javnost upoznala kada je prošle sezone bljesnuo u dresu Darmstadta.

Nakon dva gola Werderu prošle je sezone zabio za pobjedu protiv Borussije Dortmund. Naljeto je dobio ponudu Rijeke, piše Novi list, ali se odlučio za Ingolstadt. Matjaž Kek želi u svojoj momčadi vidjeti stasitog 188 cm visoka napadača koji je vrlo aktivan i u obrambenim zadaćama. Idealno za Kekovu filozofiju i dovoljno da ga neki počnu uspoređivati s načinom igre Marija Mandžukića.

Srećom za Rijeku, u Ingolstadtu nije u prvom planu i posudba u Rijeku bila bi dobro rješenje za sve.

23-godišnji centarfor rođen je u Njemačkoj, gdje je gradio cijelu svoju dosadašnju karijeru. Prošao je omladinske škole Freiburga, Stuttgarta, Hoffenheima i Karlsruhera, a s potonjim je potpisao prvi profesionalni ugovor 2012. godine.

Igrao je za drugu momčad Karlsruhera prije nego što je iste godine prodan u Nürnberg. U dvije godine upisao je 59 nastupa i 29 pogodaka u drugoj momčadi, dok je za prvu upisao svega sedam nastupa. Između 2014. i 2015. godine posuđen je poljskoj Lechiji, a onda je 2015. prodan u Hoffenheim.

Nakon toga je sezonu i pol proveo na posudbi u Kaiserslauternu koji se natjecao u Bundesligi II. Postigao je pet pogodaka u 22 nastupa. Na početku ove sezone Darmstadt je izrazio želju za njegovim dovođenjem i Hoffenheim je pristao.

Iako je rođen u Njemačkoj, Čolak je dosad nastupao u tri različita uzrasta hrvatskih reprezentacija. Zaigrao je do 18, 19 i 20 godina. Najviše je traga ostavio u konkurenciji do 19 godina, gdje je u 14 nastupa postigao šest pogodaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider