Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvostruki strijelac

Rijeka na krilima Andrijaševića slomila Istru u Puli

Rijeka je pobijedila Istru 2:1 u zaostaloj utakmici 12. kola Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U odgođenoj utakmici 12. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Aldo Drosina pobijedila Istru 1961 sa 2-1.

Bila je to zanimljiva utakmica s mnoštvo prilika na obje strane, a na koncu je slavila Rijeka koja je od 82. minute igrala s igračem manje.

Gosti su poveli u 29. minuti pogotkom Franka Andrijaševića. Lončar je izveo korner, Smolčić prebacio na drugu vratnicu, gdje se nalazio Capan koji je povratnom loptom uposlio Andrijaševića za vodstvo Rijeke.

Puljani su deset minuta kasnije uspjeli izjednačiti. Hujber je ubacio, a Josip Špoljarić na petercu mirno primio loptu i svladao Nevistića.

Na otvaranju drugog dijela Rijeka je prva zaprijetila, no Štefulj nije uspio zabiti. Uzvratio je domaćin koji je imao dvije sjajne prilike. Prvo je Ivančić pucao preko gola, a potom Špoljarić s par metara promašuje gol.

U 59. minuti sudac Ivan Vučković je dosudio kazneni udarac za Rijeku nakon starta Perere na Kulenoviću, no promijenio je odluku nakon konzultacija s VAR sobom jer se pokazalo kako je Kulenović bio u zaleđu.

U 69. minuti Vučković je ponovo pokazao na bijelu točku, ovoga puta ispravno. Paez je napravio prekršaj na kapetanu Rijeke, koji je s bijele točke svojim drugim golom na utakmici osigurao novo vodstvo svojoj momčadi.

U 82. minuti Rijeka je ostala s igračem manje nakon što je Smolčić kao posljednji igrač obrane oborio Gržana. Gržan je iz slobodnog udarca pogodio živi zid.

U 90. minuti Luka Menalo je mogao sve razriješiti nakon što je izašao sam ispred domaćeg vratara, ali je Lučić sjajno obranio.

Danas je na rasporedu i zaostala utakmica 13. kola, veliki derbi između Dinama i Hajduka na stadion Maksimir.

Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 36 bodova koliko ima i Osijek na drugoj poziciji, dok je Gorica treća sa 30 bodova.

Rijeka je ostala na četvrtom mjestu sa 26 bodova, dok je Istra na devetoj poziciji sa 13 bodova, jednim bodom više od Lokomotive.

Odgođena utakmica 12. kola:
Istra 1961 - Rijeka 1-2 (Špoljarić 39 / Andrijašević 29, 65-11m)

Odgođena utakmica 13. kola:
Dinamo - Hajduk (17.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider