Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka ima strah od Dinama: Je li Petković sjajno pogodio ili se Labrović loše postavio?

Dinamo je slavio 2:1 protiv Rijeke na Rujevici i praktički je zakapario naslov prvaka…

Galerija Bruno Petković puca slobodan udarac Arber Hoxha Rijeka - Dinamo +1 Rijeka - Dinamo

Na kraju ipak prema očekivanjima. Dinamo ne samo da je prošao Rujevicu neokrznut nego je zapečatio prvenstvo. Rijeka ima za čim žaliti, imala je vodstvo, imala je šanse za 2:0, a naposljetku je izgubila sve. Rijeka je treći put u sezoni izgubila od Dinama i jednom je remizirala.

Sergej Jakirović Sergej Jakirović od tragičara do heroja: "Još smo jedan korak bliže cilju" divider

S takvim skorom protiv glavnog rivala teško se može do naslova prvaka. Dinamo je nepremostiva prepreka za Rijeku. Riječanima kao da se svežu noge čim vide plave dresove. Nije pretjerano reći da na neki način imaju kompleks Dinama. Čak i kada su osjetno bolji, nikako ne uspijevaju to naplatiti. Kao da se uplaše.

Rijeka ima strah od Dinama

Prečesto uprskaju u ključnom trenutku: ili kardinalno pogriješe, ili promaše previše šansi, ili potpuno podbace... Uvijek nešto. Sjetimo se kako su izgubili posljednji derbi u Maksimiru, s kakvom nesmotrenom pogreškom u zadnjim sekundama utakmice. Rijeka možda i nije imala previše sreće u okršajima s Dinamom ove sezone, ali ne možete se četiri puta vaditi na sreću.

Željko Sopić Sopić: ''Srce mi je puno, dali smo sve od sebe, ali u sportu vas sreća nekada pomazi, nekada ne'' divider

Osim toga, onaj prekršaj Selahija na Baturini sudac je lako mogao okarakterizirati žutim kartonom i Rijeka bi ostala s igračem manje. Može se reći da je tu imala sreće. Bruno Petković prelomio je utakmicu pogotkom iz slobodnog udarca. Do tada Modri praktički nisu pošteno zapucali prema vratima.

Bruno Petković puca slobodan udarac Bruno Petković puca slobodan udarac (Foto: Screen shot T-Portal)

Je li se Labrović loše postavio?

Petković je dobro pogodio s poprilične udaljenosti, ali osobni mi je dojam da Labrović nije dobro reagirao, a čini se da i nije baš školski postavio živi zid, odnosno da se nije dobro pozicionirao u odnosu na zid i loptu. Stao je u stranu na koju je postavio većinu igrača i još tako da ne vidi loptu. Ostavio je suprotnu stranu praznom, a kako je postavio zid, koji nije pokrivao nijedan kut do kraja, logičnije bi bilo da je stao u tu stranu, barem bi vidio loptu.

Golove pogledajte OVDJE

Petković nije baš pogodio rašlje ili uz samu vratnicu, ali Labrović je bio predaleko da bi stigao obraniti. Kako god, taj gol je presjekao utakmicu i moglo se nazrijeti što će se na kraju dogoditi.

Arber Hoxha VIDEO Hoxha heroj Dinama, samo zbog ovog pogotka opravdao je svaki uloženi cent! divider

Rijeka je napadala svim silama, ostavljala je sve više prostora za kontre i Modri su to iskoristili. Kada se pogleda statistika, Dinamo je imao gotovo savršen učinak. Tri udarca u okvir vrata, dva gola. Rijeka je puno više prijetila, bila je realno bolja, ali što joj to vrijedi kada njezini igrači nisu znali postići pogodak.

Dinamo sada ima četiri boda više, bolji međusobni skor i doista je teško zamisliti da bi to mogao prosuti u posljednja tri kola. Realno je reći da je na milimetar od obrane naslova prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider