Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po Europsku ligu

Rijeka vjeruje u prolaz protiv Genta: ''Cijeli grad samo čeka utakmicu''

Nakon što se Dinamo plasirao u Ligu prvaka, po plasman u skupinu Europske lige kreću nogometaši Rijeke. Hrvatski doprvak dočekuje Gent, koji iz prvog susreta u Belgiji ima prednost od 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Rujevici je posljednji trening Rijeke pratio reporter Nove TV Vlado Boban.

''Igor Bišćan ima puno problema sa zdravstvenim kartonom, s ozljedama. Podsjetimo, u prvoj utakmici protiv Genta se ozlijedio Kvržić. Medicinska služba čini sve da ga osposobi za taj susret, ali čini nam se da to neće biti moguće'', otkrio je Vlado Boban te nadodao:

''Tomečak je odradio trening i za njega se nadaju da će zaigrati. S druge strane, Pavičić nije igrao u prvom dvoboju i on je važna karika čijem se nastupu također nadaju. Gorgon, jedan od najboljih igrača Rijeke, također je bio na klupi protiv Genta, nije igrao dva mjeseca i potpuno je izvan natjecateljske forme, no trebao bi zaigrati u četvrtak.''

Rijeka je u prvoj utakmici rezultatski dobro prošla, no svi vjeruju u prolaz.

"Oni su favoriti, oni imaju prednost, oni su samim time ako smo ih prozvali favoritima, a nismo bez pokrića, kvalitetniji. Ali, mi vjerujemo u sebe, vjerujemo u tu nadu, vjerujemo u sve nas i nadamo se da će na kraju biti Rijeka ta koja će ići u Europsku ligu", izjavio je Igor Bišćan.

"Mi smo do danas sve napravili što treba da utakmica prođe uspješno za nas. Mislim da cijeli grad samo čeka utakmicu, kao i mi, i mi smo jako pozitivni", poručio je Gorgon.

"Stojimo ispred jednog od glavnih ciljeva našeg kluba u ovoj sezoni. Mislim da nitko nije vjerovao da je ovo moguće prije tri mjeseca, da ćemo uopće imati šansu igrati u Europi. A sada smo pred najvažnijih 90 minuta koje će odlučiti hoćemo li igrati u Europi još nekoliko mjeseci. Naravno da smo posljednjih dana analizirali prvu utakmicu. Mislim da smo puno naučili iz te utakmice, ali i svjesni smo da će druga utakmica biti potpuno drugačija", objasnio je trener Genta Jess Thorup.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider