Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će proći?

Borba za finale u novim okolnostima: Osijek želi osvojiti Rujevicu

Nakon Slaven Belupa i Lokomotive u subotu, u nedjelju se na Rujevici nogometu vraćaju Rijeka i Osijek, u drugom polufinalnom susretu nogometnog Kupa. Nakon gotovo tri mjeseca provedenih u izvanrednim okolnostima obje su momčadi spremne i jedva čekaju povratak pravom nogometu.

Za nogometašima Rijeke i Osijeka gotovo je mjesec dana kvalitetnih treninga. I jedna i druga momčad uspjela je odigrati i ogledne susrete. Igrači Simona Rožmana posljednju provjeru uoči Kupa imali su protiv Istre 1961, a visoku pobjedu ostvarili su tako i u drugoj utakmici. Nakon što su slavili protiv Intera 4:1, Istru su pobijedili s 5:1. Ali trener Rijeke još nije do kraja zadovoljan.

"Pred nama je još ovaj tjedan i puno još stvari treba stvari ispraviti i ne ide nikako drukčije kao što smo očekivali da će biti to jedna borba da se prilagodimo svim ovim okolnostima", izjavio je Simon Rožman.

Rožman: Dolazi jedna potpuno druga utakmica

Ovaj će tjedan iskoristiti za brušenje posljednjih detalja, jer u nedjelju je pred Riječanima prilika osigirati nastup u finalu Kupa.

"Dolazi jedna potpuno druga utakmica na drugoj razini, svi ovi treninzi koje smo imali zajednički su išli prema tome da se stvari nadograđuju, a sad dolazi utakmica na kojoj bi željeli biti u što višoj razini", istaknuo je Slovenac na riječkoj klupi.

Kulešević: Da bi ušli u finale, treba se napraviti nešto veliko

I dok Rožman unatoč visokim pobjedama nije do kraja zadovoljan kako je izgledala njegova momčad, zalaganjem na treninzima, ali i pripremnom utakmicom protiv Dinama unatoč porazu trener Osijeka nije nezadovoljan.

"Teško je reći u kakvom smo stanju u ovom momentu. Odigrali smo jednu prijeteljsku utakmcu na Maksimiru, nije to bilo loše. Međutim jednom kad krenu službene utakmice onda ćemo vidjeti u kakvom su stanju momčadi u kakavom su stanju pojedinci", smatra Ivica Kulešević.

U nedjelju će na Rujevici Kuleševićeve igrače dočekati momčad koja isto tako planira ući u finale Kupa.

"Da bi se ušlo u finale treba se napraviti nešto veliko a to i je pobjeda bez obzira što neće biti navijača."

Škorić: Nadam se da će se gledatelji vratiti što prije

Kapetan Osječana Mile Škorić optimističan je uoči nedjeljnog ogleda koji će se na Rujevici odigrati bez gledatelja.

"Nažalost bez gledatelja, nadamo se da će to potrajati što kraće. Mi smo navikli igrati u drugom ambijentu, mi uvijek imamo svoje naviječe, ali kažem, nadam se da će biti što kraće i da će se brzo vratiti u normalu, a zasad je bitno da nogomet počne", kaže Škorić.

Do sada su se Rijeka i Osijek u Kupu sreli osam puta. Svaki je klub ostvario po četiri pobjede. Dva su puta dalje prolazili Osječani i dva puta Riječani, a nijedan dvoboj nije završio neriješenim rezultatom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider