Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet pobjegli Dinamu

Rijeka u Jadranskom derbiju dobila Hajduk i stigla nadomak titule!

Riječani su slavljem u Jadranskom derbiju zadržali pet bodova prednosti i čestitali 30. rođendan Armadi.

U derbiju 33. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke pobijedili Hajduka s 2-0 (2-0) i tri kola prije kraja Riječani imaju opet pet bodova prednosti ispred Dinama koji je u petak svladao Split u Parku mladeži.

Jadranski derbi je na prepunoj Rujevici otvorio fantastičnim golom kapetan Rijeke Mate Maleš u 13. minuti. Maleš je poslao bombu s više od 25 metara koju vratar Hajduka Stipica nije uspio zaustaviti, iako je pokrivao tu stranu vrata. Prvi je ovo gol Maleša u sezoni koji je upisao prvijenac u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

Stipica se iskupio u 28. minuti kada je obranio stopostotnu šansu Bezjaka, ali dvije minute kasnije opet je kapitulirao. Neuspjelo izvođenje zaleđa Hajdukove obrane iskoristio je Bradarić koji je nesebično proigrao strijelca Marija Gavranovića.

Hajduk se probudio u drugom poluvremenu, ali rezultat se nije mijenjao

Splićani su se probudili tek u samoj završnici prvog dijela kada prvo vratar Rijeke efektno brani udarac Vlašića, a potom skida i udarac glavom Jeffersona iz blizine. Hajduk je bio bolja momčad i početkom drugog dijela, a najbolju priliku propustio je u 68. minuti Ohandza koji je glavom neometan s pet metara pucao pored gola.

U 78. minjuti pokušao je udarcem s 20 metara Jefferson, ali je Prskalo opet nesavladiv. U zadnjim trenucima susreta Martić je mogao povećati i na 3-0, išao je sam na Stipicu, ali je Hajdukov vratar uspio to obraniti.

Vodi Rijeka s 82 boda, Dinamo je drugi s 77, a Hajduk treći s 62 boda. Riječani u sljedećem kolu gostuju kod neugodnog Slaven Belupa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider