Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIO PRVI STRIJELAC LIGE

Rijeka dobila šampionska krila: Dovode ogromno pojačanje u napad!?

Prema dostupnim informacijama, napad Rijeke uskoro bi trebao pojačati Mirko Marić.

Mirko Marić (Foto: Goran Mehkek / Cropix)

Velikom pobjedom na Poljudu kao da su se probudili dodatni apetiti Rijeke u napadu na titulu prvaka, pa nas ne bi trebalo čuditi što je uprava kluba odlučila pozabaviti se na polju kadra momčadi.

Kako nam dostupne informacije govore, Rijeka je ušla u posljednju fazu pregovora s Monzom oko angažmana Mirka Marića do kraja sezone. Ovog 28-godišnjeg napadača iz Gruda trebali bi dobiti na posudbu, što je on osobno inicirao tražeći klub u kojem će više igrati.

Jedan pogodak u Serie A ove sezone

Marić je ove sezone nastupio deset puta u Serie A i postigao jedan pogodak za Monzu, no samo je jednom nastupio od prve minute, još ljetos u prvom kolu.

Prošlu je cijelu sezonu propustio zbog ozljede, dok je jednu ranije bio odličan na posudbi u Crotoneu. U Serie B upisao je 36 nastupa, uz 11 pogodaka i pet asistencija.

Iz Osijeka je u Monzu prodan u ljeto 2020. godine, a odšteta je prema Transfermarktu iznosila sedam milijuna eura.

Jedan od najboljih igrača Osijeka otkako je HNL-a

U bijelo-plavom dresu iskazao se kao jedan od najboljih igrača Osijeka otkako je HNL-a. U 113 utakmica upisao je 53 pogotka i 18 asistencija, a u sezoni 2019./2020. podijelio je mjesto najboljeg strijelca lige, zajedno s Antonijem Mirkom Čolakom i Mijom Caktašem. 

Još je igrao za Široki Brijeg, Lokomotivu i Videoton, a upisao je i dva nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Marić bi trebao pojačati konkurenciju u napadu, gdje Rijeka ima sve manje strpljenja s Franjom Ivanovićem. Talentirani napadač pokazao je puno toga, no nedostaju mu pogoci u bitnim utakmicama. U HNL-u ih je zabio pet, no samo tri u trenucima "žive" utakmice. Sva tri u utakmicama protiv momčadi sa začelja, Rudeša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider