Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva majstorija

Soudani briljantnim škaricama rastužio Rijeku i "spasio" prvenstvo!

U najiščekivanijoj utakmici godine u HNL-u nije bilo pobjednika.

U 27. kolu HNL-a na Rujevici su Rijeka i Dinamo odigrali 1:1 pa razmak na vrhu ljestvice ostaje četiri boda u korist Riječana. Sredinom drugog poluvremena Franko Andrijašević je doveo Rijeku u vodstvo da bi El Arabi Hillel Soudani u samoj završnici izjednačio za podjelu bodova. Rijeka može žaliti jer je većim dijelom susreta bila bolja i samo su je minute dijelile od odlaska na sedam bodova prednosti.

Riječani doslovno od prve sekunde utakmice nisu željeli ništa kalkulirati, krenuli su uraganski sa željom da pospreme barem jednu loptu u mrežu što bi im uvelike olakšalo nastavak susreta.

Osim sjajne atmosfere koju je priredilo oko 6.000 navijača Rijeke, u prvih 20-ak minuta na strani domaćina bilo je baš sve - brzina, snaga, kombinatorika pa i taktička postavka u kojoj je Marko Vešović, u tim trenucima, sjajno neutralizirao Soudanija.

U 13. minuti je Andrijašević propustio sjajnu prigodu, našao se sam pred Dominikom Livakovićem koji taj šut brani, a lopta se odbija preko gola, u korner. Dvije minute kasnije Andrijašević je zabio, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa (prethodno je sve odlično odradio Roman Bezjak). Upravo su se akteri te akcije - Bezjak i Andrijašević - našli sami pred Livakovićem, ali su zasmetali jedan drugome i još jedna lijepa prigoda otišla je u nepovrat.

Dinamo je u prvom dijelu bio jako rezerviran, a jedini udarac u okvir gola uputio je Josip Pivarić iz slobodnog udarca više od 30 metara.

Rijeka ili Dinamo - tko je bliže tituli nakon remija na Rujevici?

Ukupno glasova:

Modri su u nastavku odigrali bolje, ali su u prvih 20-ak minuta nastavka najbliže golu bili iz slobodnjaka kojeg je izveo Alexandru Matel u 50. minuti.

I onda, u 68. minuti, zaspala je obrana Zagrepčana, ubacio je Josip Mišić, a Franko Andrijašević je glavom rutinski pogodio za delirij na Rujevici.

Igra se nakon toga razvodnila, Matjaž Kek i Ivajlo Petev su posegnuli za promjenama i činilo se da, unatoč jalovim pokušajima Dinama, dvoboj odlazi na stranu Rijeke. Sve do 87. minute...

Čudesni Soudani opet junak derbija

Tada je Amer Gojak ubacio s lijeve strane, a Soudani je tu loptu primio na prsa, namjestio se i fenomenalnim škaricama neobranjivo pogodio pod prečku Prskalova gola. Po tko zna koji put je Alžirac dokazao svoju klasu pogotkom u posljednim minutama velikih utakmica...

U sudačkoj nadoknadi dogodila se sporna situacija u šesnaestercu Dinama - Andrijašević je pao nakon duela s Leškovićem i tražio je penal, ali je sudac Mario Zebec samo pokazao da se igra dalje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider