Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Riječani traže osvetu, Špaco im 'uzeo' titulu 1999.!

Sutra će 20. kolo HNL-a obilježiti jadranski derbi na Poljudu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke najzvučniji je par sutrašnjih utakmica hrvatske nogometne lige. Hajduk dočekuje Riječane protiv kojih je slavio samo dva puta u posljednjih 10 susreta. Bijeli su u velikom naletu u nastavku prvenstva i poručuju gostima kako na Poljudu nemaju što tražiti.

No, osim statistike, Riječani se pouzdaju u motiv s kojim će istrčati na Poljudu na kojem se sutra očekuje preko deset tisuća gledatelja. Iz Hajdukovog tabora dolaze samouvjerene poruke što bi moglo dodatno motivirati goste. A Rijeka bi motiv više mogla potražiti i u činjenici da je sadašnji trener Hajduka djelomično 'kriv' za onu legendarnu utakmicu s Osijekom 1999. godine.

'Plakao sam kad sam vidio kakva je atmosfera bila na Kantridi uoči utakmice. No, moram to još jedanput ponoviti, mi smo tu utakmicu igrali za sebe, a ne za Dinamo koji je profitirao nakon tih 1:1', kaže nakon 11 godina Stanko Poklepović.

Previd koji je Rijeci 'oteo' naslov prvaka pogledajte OVDJE!

Riječani nikad neće zaboraviti taj sudački previd Krečaka koji im je 'oteo' naslov prvaka u zadnjem kolu. Naslov prvaka otišao je kod tadašnje Croatije. 'Nije sporno da je pomoćni sudac pogriješio. Žao mi je Rijeke jer je te godine igrom zaslužila taj naslov', rekao je Špaco za Sportske novosti.

Zanimljivo, tada je trener Rijeke također bio Nenad Gračan, bit će to zanimljiv susret nakon 11 godina...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider