Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
invazija na zagreb

Riječani spremaju ludnicu na Maksimiru: Stiže na tisuće navijača

U Dinamu to baš nisu planirali, ali u njihovom se dvorištu organizira veliko slavlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U onom trokružnom sustavu lige 12 Dinamo je u nekoliko navrata svoj naslov slavio na svom terenu protiv drugoplasiranog Hajduka. Sustav je kreirao raspored koji je u posljednjom kolu drugoplasiranog slao u goste kod vodeće momčadi lige, pa su na Maksimiru feštali ispred igrača i navijača najvećeg rivala.

Ove sezone je raspored namijenio nešto slično, dolazak Rijeke kod Dinama u zadnjem kolu. No planove čelnika kluba koji je htio i 12. uzastopni naslov pokvarili su Matjaž Kek i njegova momčad. Uspjeli su sačuvati prednost prije posljednje utakmice u sezoni i sada na Maksimir stižu na slavlje, njihovo slavlje.

A da će to biti prava riječka fešta usred Zagreba jasno pokazuje broj prodanih karata. Nešto manje od četiri tisuće ulaznica za južnu tribinu planulo je vrlo brzo, ali riječkih će navijača biti i na zapadnoj tribini. Više od pet tisuća navijača novog hrvatskog prvaka očekuje se na Maksimiru u subotu oko 19 sati kada će početi njihova fešta bez obzira na događaje na terenu.

Maksimir će biti u bijelom

Ulaznice putem interneta više nije moguće kupiti, a iz kluba obavještavaju sve one koji misle doći bez karata da do njih neće moći doći na stadionu.

''Gostujuća tribina jug namijenjena za navijače HNK Rijeka otvara se u 17 sati, a s obzirom da su sve ulaznice za gostujuće navijače rasprodane iste neće biti moguće kupiti na dan utakmice u Zagrebu. Neka i ova posljednja prvenstvena utakmica prođe bez izgreda te stoga pozivamo i molimo sve naše navijače na fer i korektno navijanje'', stoji između ostalog u priopćenju HNK Rijeka.

Nakon što usred Maksimira Riječani podignu pehar prvaka, prvi u njihovoj povijesti, te burno proslave ispod južne tribine, veliko se slavlje seli u njihov grad.

''Molimo sve naše navijače da se po završetku utakmice upute na naš riječki Korzo gdje će se održati svečani doček prvaka i proslava povijesnog naslova našeg kluba'', stoji u priopćenju.

Recimo i kako se velik broj riječkih ultrasa sprema i u Varaždin gdje se u srijedu još jednom sastaju Rijeka i Dinamo, ovaj put u finalu Kupa. Scene s Maksimira igrači Dinama dobro će zapamtiti, pa se barem donekle mogu osvetiti pobjedom u finalu Kupa.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider