Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imali su nos

Kakva kupovina Zvezde: Preporodili hit napadača i prodaju ga u Chelsea?!

Iako je do zimskog prijelaznog roka ostalo više od dva mjeseca, jedan se napadač u velikoj formi spominje kao moguća akvizicija Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od Gane do Engleske, ovih je dana krenula priča o pomalo iznenađujućem zanimanju Chelseaja za napadača Crvene zvezde. Radi se o 24-godišnjem Richmondu Boakyeu kojeg ste, ako ne prije, sigurno zamijetili po onom čudesnom pogotku koji je donio srpskom klubu pobjedu na gostovanju u 2. kolu Europske lige u Kolnu.

Raspisali su se neki mediji kako je Antonio Conte bacio oko na napadača koji ne bi trebao biti skup (12-ak milijuna eura), a mogao bi biti dobra zamjena za Alvara Moratu, kad već Talijan očito ne vjeruje previše Michyju Batshuayiu.

Conte zna tko je Richmond Boakye. Poznaje ga od prije pet godina kada je ovaj kao tinejdžer stigao u Juventus. Prije toga igrao je u Genoi, pa na posudbi u Sassuolu gdje je otišao na još jednu posudbu, ovaj put iz Torina. Iako je zabio preko 20 golova u dvije sezone otišao je u Elche da bi ga od Juvea otkupila Atalanta prije tri godine.

Tu kreće pad njegove forme i cjelokupne obećavajuće karijere. Atalanta ga šalje na dvije neuspjele posudbe u nizozemsku Rodu i niželigaša Latinu gdje se i ozlijedio na nekoliko mjeseci. No sve se okreće u siječnju ove godine. Financijski posrnula Latina poslala ga je u Crvenu zvezdu, a na Marakani su se nadali kako će uspjeti vratiti još uvijek mladog ganskog napadača na pravi put. I uspjeli su.

Richmond Boakye zabio je u 2017. čak 25 pogodaka za Zvezdu u 35 nastupa. Od početka ove sezone zabio je deset pogodaka, a taj je podatak očito stigao i od Contea. Stara forma iz Sassuola od prije nekoliko godina očito se vratila, a Beograđani su pokazali kako su ovaj put doveli stranca koji je pravi pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider