Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki humanitarac

Brazilska zvijezda ponovno oduševila: Na dodjeli priznanja poslao važnu poruku političarima

Brazilski nogometaš pomogao je mladim sunarodnjacima prvo djelima, a zatim i riječima na dodjeli najviše sportske nagrade.

Richarlison (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zvijezda Evertona Richarlison postao je prvak Južne Amerike s Brazilom, nakon čega je, zbog postignuća na terenu i doprinosa izvan njega, dobio najviše sportsko odlikovanje svoje matične savezne države Espirito Santo.

Osim za zahvale, protokolarni događaj Richarlison je iskoristio i za važnu poruku vladajućima.

"Ne znam kako to funkcionira, iskreno nemam pojma, ali želio bih zamoliti vladu da više ulaže u obrazovanje. Mnogi će ostati bez obrazovanja zbog manjka investicija, pa tražim od vas da uložite više, to je vrlo bitno za rast naše države", rekao je.

Da je problem o kojem govori realan, pokazuje upravo njegov nedavni humanitarni čin: Richarlison je mladim matematičarima iz svog rodnog grada financirao odlazak na prestižno međunarodno natjecanje u Tajvanu. Da nije on uskočio, pitanje je bi li otišli na put do Azije budući da za takvo što nisu imali sredstava.

Bio pred nišanom, mnogi prijatelji su mu u zatvoru

Richarlisona prati tipična brazilska priča: odrastao je u siromaštvu, odmalena je uz treniranje nogometa radio razne poslove kako bi pomogao obitelji, a školovao se samo do drugog razreda srednje škole.

Mnogi njegovi prijatelji završili su u svijetu droge, bilo kao konzumenti ili dileri. Otkrio je i da se na ulicama Porto Valencije nalazio pred nišanom te da su mnogi njegovi prijatelji iz djetinjstva danas u zatvoru.

Stoga je razumljivo da Richarlison, koji se često vraća u svoj rodni grad, ne želi da i ostala djeca prolaze takav put. On je spas pronašao u nogometu, ali ipak je to samo rijetkima karta za bolji život. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider