Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li u pravu?

Ribery sve iznenadio izjavom o Griezmannu: Rijetki će se s njim složiti

Francuz iz Bayerna na opće je čuđenje osporio svog sunarodnjaka iz madridskog Atletica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franck Ribery se nakon par sezona opet osjeća sjajno. Za razliku od njegovog partnera s druge strane nogometnog terena Arjena Robbena, pod Carlom Ancelottijem mu je opet karijera krenula nabolje. Dok je Nizozemac opet ozlijeđen, kao i za vrijeme najvažnijih trenutaka u sezoni iz Guardiolinog razdoblja, Ribery je kod novog trenera standardan.

I sve se činilo savršenim za Bayern do prije dva tjedna kada su opet naletjeli Atletico u Ligi prvaka. I opet su Madriđani na svom terenu pobijedili njemačkog prvaka. U Atletiju opet briljira Antoine Griezmann, vodeći strijelac španjolskog prvenstva nakon sedam kola sa šest pogodaka. Čovjek je jednostavno nezadrživ.

No njegov suparnik u Ligi prvaka smatra kako Griezmann nije svjetska klasa. Barem ne još. Ove riječi začuđuju ne samo što dolaze od njegovog sunarodnjaka već i što se radi o Zlatnoj kopački i službeno najboljem nogometašu Europskog prvenstva.

''On nije svjetska klasa jer za to mora tijekom vremena ponavljati svoju razinu igre'', rekao je Ribery za Bild.

Otkad je prije dvije godine stigao u Atletico, Griezmann je zabio 63 pogotka. Nema sumnje kako se radi o najboljem kotačiću stroja Chola Simeonea koji je prošle sezone zaustavio Bayern u polufinalu Lige prvaka. Očito to nije dovoljno Riberyju koji je i prošle godine komentirao svog osam godina mlađeg sunarodnjaka kada se spominjao njegov dolazak u Munchen.

''Ne sumnje da igra dobro za Atletico, ali Bayern je na jednoj drugoj razini.''

I dok bi valjda svi svjetski treneri raširenih ruku dočekali mladog Francuza, Riberyju on nije taj materijal. Teško da se možemo složiti s takvom ocjenom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider