Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio dva hat-tricka zaredom

Svijet i Engleska oduševljeni novim wunderkindom: Sve ima, bit će prava napast

Engleska U17 reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva nakon što je u polufinalu pobijedila Brazil, a na scenu je stupio jedan izvanredni talent.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi napadač Liverpoola Rhian Brewster najveća je zvijezda Svjetskog prvenstva do 17 godina. Brewster je odveo Englesku do finala protiv Španjolske s dvije impresivne partije. Prvo je u četvrtfinalu protiv SAD-a zabio hat-trick, a onda je istu stvar ponovio u polufinalu protiv Brazila.

17-godišnji napadač pred sobom ima vrlo svijetlu budućnost, za reprezentaciju i za klub. U posljednjih nekoliko sezona ima sjajan učinak golova i asistencija u svim natjecanjima. Za Liverpoolovu U23 momčad u 14 je nastupa zabio šest golova i upisao pet asistencija, dok je prošle sezone u 11 nastupa za U18 ubilježio pet golova i četiri asistencije.

Međutim, prava eksplozija uslijedila je na reprezentativnoj razini. Doduše, za mlađe uzraste, ali opet je stigao do brojke od 12 golova u 16 utakmica za U17 reprezentaciju. Također je 2015. napustio Chelseaju smatrajući kako tamo neće dobiti pravu priliku.

Njegov odabir spao je na Liverpool zbog reputacije kluba i mogućnosti pružanja mladim igračima da napreduju.

''Nekoliko klubova bilo je zainteresirano, ali jednom kad sam znao da je Liverpool jedan od njih, izbor je bio jednostavan'', rekao je Brewster za Liverpool Echo.

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp impresioniran je razvojem mladog napadača posebno istaknuvši njegov ubojiti instinkt ispred gola.

''Rhian je napravio izvanredan napredak u posljednjih nekoliko mjeseci. Pratio sam ga više od godinu dana i mogu reći da je fizički jak, izuzetno vješt, pravi napadač, dobar realizator i ima fantastičnu radnu etiku'', izjavio je Klopp.

Brewster je čak prošle sezone bio među zamjenama na klupi seniorske momčadi Liverpoola protiv Crystal Palacea. Također nerijetko odradi trening s prvom momčadi Liverpoola te je bio dio momčadi tijekom pripremnog perioda.

U slučaju da se nastavi razvijati ovim tempom, neće biti čudno ako već ove sezone debitira za prvu momčad Liverpoola na najvećoj pozornici. Čak ima i podršku legendarnog Gerrarda, koji je trenutno trener U18 momčadi. Gerrad je razgovarao s njim nakon što je ovaj promašio jedanaesterac u finalu Eura U17 ove godine u Hrvatskoj.

''Prva stvar koju me pitao je: 'Bi li ponovno odlučio pucati?' Rekao sam da bih i rekao je da je to u redu. Rekao je da je to najveća stvar koja mi se mogla dogoditi u tom trenutku i da je bolje da se dogodilo sad nego jednog dana kada zaigram na seniorskoj razini'', zaključio je Brewster.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider