Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Reprezentativac Zambije novo pojačanje Rijeke: Potpisao do lipnja 2025. godine

Rijeka je na svojim internetskim stranicama predstavila novo pojačanje, reprezentativca Zambije, 25-godišnjeg Emmanuela Bandu.

Asanović i Banda (Foto: Afp)

Nogometni klub Rijeka službeno je na svojim internetskim stranicama predstavio novo pojačanje, reprezentativca Zambije, 25-godišnjeg Emmanuela Bandu.

Dosadašnji igrač švedskog prvoligaša Djurgardena došao je na Rujevicu te s Rijekom potpisao ugovor do lipnja 2025. godine, uz mogućnost produljenja na još jednu godinu.

"Prvi su dojmovi dobri, sviđa mi se klupska infrastruktura, kako je klub uređen i mislim da je sjajno što sam ovdje i sretan sam. Vidio sam projekt koji Rijeka ima, razgovarao sam sa sportskim direktorom i gledajući proteklih osam godina, Rijeka je stalno nastupala u europskim natjecanjima. To znači da se radi o momčadi koja zna pobjeđivati i koja se bori za trofeje", rekao je Banda po dolasku u hrvatskog prvoligaša koji se uoči nastavka sezone nalazi na osmom mjestu prvoligaške ljestvice.

Za reprezentaciju Zambije taj je vezni nogometaš tijekom karijere upisao 12 nastupa, a prije Djurgardena od jačih europskih momčadi igrao je za belgijskog prvoligaša Oostende.

Rijeka je početkom sezone igrala baš protiv Djurgardena u kvalifikacijama Konferencijske lige, a Banda je tijekom utakmica u kojima su Šveđani prošli dalje (2:0 i 2:1), postigao jedan pogodak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider