Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik im je Hrvat

Italija bi ipak mogla u Katar? Jednoj reprezentaciji koja je izborila Svjetsko prvenstvo prijeti izbacivanje!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) uskoro mora presjeći i donijeti odluku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda su davno osigurali izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar, reprezentativci Irana svjetsku smotru mogli bi gledati preko malih ekrana.

Razlog je sramotno ponašanje tamošnjih organa vlasti prema ženama - i generalno gledano i zbog onog što se dogodilo na posljednjoj utakmici trećeg kruga azijskog dijela kvalifikacija.

Iran je, predvođen hrvatskim stručnjakom Draganom Skočićem, koji je protekle dvije godine njihov izbornik, promarširao kroz kvalifikacije te je utakmica posljednjega kola skupine A imala praktički revijalni karakter.

U goste im je došao Libanon i mnoge navijačice u Iranu su pomislile da će vlast, koja im inače brani odlazak na utakmice, imati malo mekši pristup. Međutim, prevarile su se jer ih je ispred stadiona dočekala prilično nabrijana policija i zaštitari koji su ih prskali suzavcima i nisu im dozvolili da uđu na tribine.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na to ne gleda nimalo blagonaklono i u mnogim svjetskim medijima pojavila su se nagađanja da bi Iran mogao biti izbačen. Budući da je ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u petak, jasno je da FIFA treba djelovati brzo kako bi ovaj veliki upitnik glede iranskog sudjelovanja na SP-u ubrzo nestao.

Ako se dogodi da Iran bude diskvalificiran, FIFA bi jednoj od reprezentacija koje se nisu uspjele kvalificirati dodijelila pozivnicu, a to bi gotovo sigurno bila Italija, kao daleko najveća nogometna nacija od svih koje su na svim kontinentima zapele u kvalifikacijama.

Aktualni europski prvaci šokantno je eliminirala Sjeverna Makedonija i na ovaj način bi dobili šansu nastupiti u Kataru. Na potezu je FIFA.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider