Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka sve prođe mirno

Reporter Dnevnika Nove TV o sigurnosnom aspektu uoči derbija Dinamo - Hajduk: "Policija ne mijenja taktiku"

Dinamo i Hajduk ove subote sastat će se u sklopu petog kola SuperSport HNL-a.

Treći put u nepuna tri mjeseca Dinamo i Hajduk odmjerit će snage na Maksimiru.

Nakon što su se Zagrepčani i Splićani sastali u posljednjem kolu prošle sezone, kada se dogodio žestoki sukob policije i Torcide na odmorištu Desinec na autocesti, početkom srpnja bio je odigran Superkup koji je sa sigurnosnog aspekta prošao sasvim mirno.

Uoči novog derbija velikih rivala, koji je proglašen visokorizičnom utakmicom, sigurnosni aspekt je u prvom planu. Upravo se s time pozabavio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Za razliku od utakmice Superkupa koja je odigrana prije točno mjesec dana, policija ovaj put nije javno izašla s mjerama osiguranja koje će poduzeti uoči i za vrijeme utakmice Dinamo - Hajduk. No, ako je suditi po onoj prijašnjoj utakmici, možemo se izraziti nogometnim žargonom: taktika koja donosi pobjedu se ne mijenja. Tako da nema razloga da policija mijenja taktiku od prošlog puta kada je sve prošlo bez incidenata", istaknuo je Čorkalo u javljanju uživo u Dnevnik Nove TV.

"U prijevodu, to bi značilo sljedeće: svi navijači Hajduka imali bi mogućnost stajanja na tri odmorišta koja bi policija unaprijed odredila. Svi oni bili bi pokupljeni na Lučkome i u koloni prepraćeni do stadiona Maksimir. Dodatni izazov za policiju ove subote bit će svakako i prometne gužve, jer usred smo turističke sezone i smjene turista. No bez obzira na to, navijači Hajduka koji dođu ovdje pred stadion neće nikome predavati svoje transparente osim policiji. Nakon što uđu i nakon završetka utkamice, oni će ponovno biti ukrcani u svoje automobile i prepraćeni do autoceste ili stare ceste, ovisi već kojim će smjerom ići", kazao je reporter Dnevnika Nove TV i zaključio:

"Sve se to radi kako bi se izbjegle one scene i incidenti koji su se dogodili na onoj utakmici zadnjeg kola kada je na autocesti došlo do sukoba policije i Torcide. Sada je za sve zadužen Stožer, nastojat će se spriječiti incidenti kada je nekoliko navijača Hajduka propucano. Taj događaj još uvijek je nerazjašnjen, mi smo čuli nekoliko verzija i od policije i od navijača, a on je još uvijek nejasan."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider