Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ligue 1

Majer i društvo došli na korak do lidera prvenstva PSG-a, Kovačev Monaco ponovo kiksao

Hrvatski reprezentativac igrao je do 68. minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rennesa, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Lovro Majer, porazili su na gostovanju Lorient sa 2-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice Le Championnata.

Rennes je stigao u vodstvo u 75. minuti golom Gaetana Labordea, a samo tri minute kasnije Jeremy Doku je zabio za konačnih 2-0. Lovro Majer je za goste igrao do 68. minute.

Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na svom travnjaku odigrao 1-1 protiv Strasbourga, a oba gola postignuta su iz jedanaesteraca.

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Wissama Ben Yeddera, a izjednačio je u 48. minuti Ludovic Ajorque.

Bordeaux je kod kuće izgubio od Bresta sa 1-2, dok je Reims pobijedio Clermont sa 1-0.

PSG-ovu pobjedu zasjenila teška ozljeda

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na gostovanju pobijedio fenjeraša St Etienne sa 3-1, međutim slavlje gostiju pokvarila je ozljeda Brazilca Neymara koji je na nosilima iznesen s travnjaka u 84. minuti. Neymar je dobio neugodan udarac u gležanj i sa suzama u očima je napustio teren.

Kod sva tri gola pariškog sastava asistirao je Lionel Messi, a dodajmo kako je za PSG debitirao Sergio Ramos koji je ovoga ljeta stigao iz Real Madrida, no zbog problema s ozljedom lista do sada nije igrao.

Domaćin je poveo u 23. minuti preko Denisa Bouange. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Timothee Kolodziejczak oborio Mbappea zaradivši crveni karton. Domaći igrači su prosvjedovali smatravši kako je Brisardova odluka prestroga, no sudac nije prominenio odluku.

gol expired VIDEO Pobjedu PSG-a i tri asistencije Messija zasjenila stravična ozljeda Neymara divider

Messi je izveo slobodan udarac, a Marquinhos glavom zabio za 1-1. U nastavku susreta St Etienne se odlično branio do posljednjih deset minuta, no nije izdržao. Angel Di María je u 80. zabio za 2-1, a Marquinhos u sudačkoj nadoknadi postigao drugi gol na utakmici za konačnih 3-1. I za drugi i treći gol asistirao je Messi.

PSG vodi na ljestvici sa 40 bodova, Rennes je sada drugi sa 28 bodova, dok je Nica treća sa 26 bodova.

Zadnja dva mjesta drže Metz i St Etienne sa po 12 bodova.

REZULTATI:

St -Etienne - PSG 1-3 (Bouanga 23 / Marquinhos 45+2, 90+1, Di María 79)

Bordeaux - Brest 1-2 (Gregersen 43 / Douaron 59, 66)

Lorient - Rennes 0-2 (Laborde 75, Doku 78)

Monaco - Strasbourg 1-1 (Ben Yedder 45+1-11m / Ajorque 48-11m)

Reims - Clermont 1-0 (Konan 90+1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider