Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OČEKIVANI RAZLAZ

Rene Poms više nije trener Osijeka

NK Osijek službeno je objavio kako je raskinuta suradnja s trenerom Reneom Pomsom.

Rene Poms (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

"NK Osijek i Rene Poms sporazumno su dogovorili prekid suradnje. Uz trenera Pomsa, klub će napustiti i cijeli stručni stožer, a javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o izboru novog trenera i stručnog stožera", napisali su na službenim web-stranicama NK-a Osijek povodom raskida suradnje s Austrijancem, koji je nedugo pred početak polusezone potpisao ugovor kao glavni trener.

"Poms je pratio klupsku strategiju"

Odmah se tu našla izjava sportskog direktora Ivice Kuleševića, čovjeka koji je u zapisnicima utakmica tijekom Pomsova mandata vođen kao glavni trener.

"Zahvaljujemo Reneu i njegovu stožeru na svemu što je dao za naš Klub. Od prvog dana bio je izuzetno korektan, pratio je klupsku strategiju i rezultatski podigao momčad u teškom trenutku.

Nažalost, u nogometu se stvari brzo preokrenu i nakon serije negativnih rezultata zaključili smo da je ovo najbolje rješenje za klub i za momčad", rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Od kluba se oprostio i Rene Poms.

"Bilo mi je zadovoljstvo raditi u Osijeku, to mi je prvo samostalno trenersko iskustvo. Imali smo dobar početak, mislim da smo radili i dobar posao. Na pripremama je nešto otišlo u krivom smjeru. Nismo imali sreće s uvjetima u kojima smo igrali neke utakmice, nadovezali su se problemi s ozljedama igrača i svaka utakmica koja je bila izjednačena prelomila se na stranu suparnika.

Mislim da je ovo dobar trenutak da se klub i momčad vrate na pobjedničke staze, želim im sreću u tome, a zajednički je dogovor s klupskim vodstvom da je u ovom trenutku najbolja opcija za klub da se raziđemo i da nastavim svojim putem slijediti svoje ambicije", rekao je Rene Poms.

Napravio "renesansu" pa ozbiljno zalutao

Poms je klupu preuzeo od osmog kola ove sezone, kad je postavljen umjesto Nenada Bjelice, kojem je bio dugogodišnji zamjenik.

Odmah je podigao momčad te doveo do toga da je njegov učinak uz upotrebu igre riječi prozvan renesansom. Nakon početkom remija protiv Šibenika momčad je spojila pet pobjeda uz gol-razliku 14:1.

Jesen je završena u pozitivnom tonu, no drugi dio sezone donio je drugu sliku.

Momčad je oslabljena, a Poms se s novim kadrom nije snašao. Odustao je od svog dotadašnjeg sustava igre te počeo lutati, što se vidjelo na rezultatima. Jesenski rezime, osim jučerašnjeg ispadanja iz Kupa, koje mu je očito presudilo, jest jedna pobjeda, tri neodlučena susreta i dva poraza, uz gol-razliku 3:4. Posljednja četiri susreta Bijelo-plavi nisu postigli pogodak, ali su isto tako stvorili tek nekoliko pravih prigoda za gol.

Novom treneru slijedi odmah vatreno krštenje. Gostovanje na Maksimiru kod Dinama, a onda ponovno Hajduk na Gradskom vrtu. Glavni cilj bit će obraniti poziciju unutar najbolje četiri momčadi, koja bi trebala osigurati nastup u europskim natjecanjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider