Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pun optimizma

Nakon 12 godina vratio se kako bi pomogao kultnom klubu: ''Hrvatski nogomet nas zaslužuje''

Financijski problemi, samo dno druge lige, razne političke igre oko kluba… Ali iz Cibalije stiže i jedna pozitivna priča. Nakon 12 godina u inozemstvu, u rodne Vinkovce vratio se nekadašnji kapetan mlade reprezentacije Renato Kelić.

S Renatom Kelićem za Dnevnik Nove TV razgovarao je reporter Marko Šepat.

Kako je nakon 12 godina vratiti se u Cibaliju?

"Pa prekrasan je osjećaj, ispuniti svoj san, dječački san. Kažem, svaki igrač koji krene, svako dijete koje krene igrati nogomet ili baviti sportom, sanja da jednog dana zaigra za svoj voljeni klub", izjavio je Renato Kelić.

Voljeni klub napustio je kao 17-godišnjak, ali pamti uspomene i utakmice. Poput one kada je kraj Bosuta u Intertoto Kupu srušen Obilić.

Kažeš da si vjerojatno i na toj utakmici bio mladi sakupljač lopti?

"Tako je, vrlo moguće, stvarno zlatna generacija. Od trenera Lušića, Pernara, itd..."

Keliću je tada bilo devet godina. Danas mu je 28 i bogatim iskustvom došao je pomoći matičnom klubu.

"Nama je Cibalia puno toga dala, mislim da je vrijeme jednostavno da igrači toj Cibaliji nešto vrate, da se dođu boriti za nju i da joj pomognemo", poručio je Kelić.

Predrag Mijatović EKSKLUZIVNO iz Madrida: Peđa Mijatović o Modrićevoj Zlatnoj lopti i mogućem okršaju Hrvatska - Srbija divider

Kelić je gotovo šest godina bio član češkog Libereca, pola sezone proveo je u talijanskoj Padovi, dvije godine igrao za mađarsku Puškaš Akademiju, dok je posljednje tri i pol godine nosio dres rumunjske Craiove.

Upisao je 238 prvoligaških nastupa, odigrao 28 europskih utakmica, a ima i 33 nastupa za mlađe hrvatske selekcije. S Liberecom je osvojio češku ligu, a s Craiovom rumunjski kup.

Povratak takvog igrača velika je stvar za Cibaliju...

"Igrač s velikom kvalitetom, velikim iskustvom i koji je tu. Cibalia je njegov matični klub za koji igra s velikim zadovoljstvom, jer on u biti nije imao nijedan seniorski nastup za Cibaliju", kazao je trener Petar Tomić.

Cibalia se danas nalazi na dnu druge lige i čeka je neizvjesno proljeće. No Kelić se kući vratio pun optimizma.

"Napravila se dobra ekipa, tako da uopće ne sumnjam u to da ćemo osigurati ostanak i da ćemo stići ekipe koje su ispred nas", rekao je igrač Cibalije te nadodao:

''Nadam se da će se Cibalia vratiti na svoje stare staze gdje je prije bila. Ima puno ljudi koji još uvijek vole Cibaliju. Cibalia je simbol ovog grada i Vinkovaca. Mislim da hrvatski nogomet i Slavonija zaslužuje da Cibalia igra u Prvoj ligi, tamo gdje joj je mjesto.''

No sada je pred Kelićem i suigračima primarni cilj izbjeći novi sunovrat u 3. ligu. I zadržati živom nadu da za Cibaliju doista postoji - bolje sutra.

Bišćan o najboljim mladim hrvatskim igračima

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider