Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obožava Modre

Mladi hrvatski vratar: "Da me zovu Real i Dinamo, pješke bih krenuo prema Maksimiru"

Renato Josipović karijeru je započeo u Dinamu, a sada nosi dres Širokog Brijega.

Renato Josipović (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Renato Josipović, 21-godišnji hrvatski vratar, nosi dres Širokog Brijega, s kojim se bori za izlaz u Europu.

Ove je sezone upisao 24 nastupa za BiH prvoligaša, a deset puta je uspio sačuvati mrežu praznom. Kako bi izborili toliko željeni plasman u Europu, Josipović će morati biti na visini zadatka jer im treba pobjeda kod Leotara, ali ne ovise sami o sebi - Željezničar mora izgubiti na gostovanju u Tuzli:

"Nada umire posljednja", kaže Josipović, koji je u BiH stigao prošlog ljeta iz Dinama. Tada su raskinuli ugovor s njim, ali mladi vratar s posebnim žarom priča o klubu iz Maksimirske 128:

Glavna loža u Maksimiru Sjeverna Koreja i drug Kim u Dinamu: Bitka za Statut majka je svih bitaka, a ovo je komedija divider

"Iskreno, kad su mi javili da žele raskid ugovora, to mi je bio najgori dan u životu. Znaš što je meni Dinamo? Da me sada zovu Real Madrid i Dinamo, ja bih pješke krenuo prema Maksimiru", otkriva vratar u razgovoru za Germanijak.

Mladi vratar nije odustao od Dinama, vjeruje da će se jednog dana vratiti:

"To je dio mene. Dinamo me izgradio u čovjeka kakav sam danas. Gledam svaku utakmicu, ako ne izravan prijenos, onda snimku. Niti jednu utakmicu nisam propustio. Meni su Modri sve na svijetu i ja ću jednog dana doći do Maksimira. Ovim ili onim putem, ali ću doći, zaključio je Josipović, kojem ugovor sa Širokim Brijegom istječe ovog ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider