Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick Lewandowskog

Žestoki derbi Bundeslige bez pobjednika, uvjerljivi Bayern

U ruhrskom derbiju Schalke je u subotu na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund odigrao 1-1, iako su gosti bili bolji i promašili su nekoliko izglednih prilika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia u prvom poluvremenu nije iskoristila dvije stopostotne prilike, u 30. minuti neprecizan je bio Dembele, a u 34. udarac Aubameyanga obranio je vratar Ralf Fährmann.

Ipak, u 53. minuti Aubameyang, nakon dodavanja Kagawe, dovodi u vodstvo Borussiju. U 58. minuti Aubameyang je mogao povećati prednost gostiju, ali opet je bio neprecizan.

Još jednu priliku za goste imao je Dembele, koji je u 74. minuti pogodio stativu. Nakon toliko promašaja Borussije, stigla je kazna. U 77. minuti Thilo Kehrer donosi remi Schalkeu.

Drugoplasirani Leipzig je u 26. kolu Bundeslige ugostio je posljednjeg na ljestvici, ekipu Darmstadta, i slavio je s 4-0. Hrvatski napadač Antonio Čolak ostao je na klupi za pričuve Darmstadta.

Vodeći Bayern je u MÜnchenu uvjerljivo dobio Augsburg sa 6-0, a trostruki strijelac bio je Robert Lewandowski (17, 55, 79). Dva gola je dodao Thomas Mueller (36, 80), a jednog Thiago Alcantara (62).

Bivši europski prvak Hamburger je u borbi za opstanak upisao važnu pobjedu, svladavši na svom stadionu Koeln sa 2-1, a pobjednički gol zabio je Lewis Holtby u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Dan ranije hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić bio je dvostruki strijelac za Hoffenheim koji je kao gost u Berlinu svladao Herthu sa 3-1.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider