Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudila video asistencija

Roma kiksala nakon što su joj poništena dva gola, prva pobjeda Beneventa

U 19. kolu nogometnog prvenstva Italije Roma je u subotu na svom terenu protiv Sassuola odigrala samo 1-1, s tim da su domaćinima poništena dva gola nakon video asistencije, i to zbog zaleđa.

Roma - Sassuolo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Roma je povela u 31. minuti golom Pellegrinija nakon asistencija Edina DŽeke, a remi Sassuolu donio je Simone Missiroli u 78. minuti.

Posljednjeplasirani Benevento tek je u 19. kolu upisao prvu pobjedu, svladavši Chievo 1-0. Pobjednički gol u 64. minuti zabio je 29-godišnji talijanski napadač Massimo Coda, koji je većinu karijere proveo u niželigaškim klubovima.

Bologna je kod kuće izgubila od Udinesea sa 1-2, a hrvatski igrači Stipe Perica i Andrija Balić ostali su na klupi za pričuve gostiju.

Sampdoria je dobila slabašani SPAL s 2-0, a oba gola pala su u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Fabio Quagliarella (90+2pen, 90+4). Hrvatski branič Ivan Strinić odigrao je prvo poluvrijeme za Sampdoriju.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 19. kola nogometaši Fiorentine i Milana odigrali su neodlučeno 1-1 (0-0), a dvoboj je odigran na stadionu Artemio Franchi u Firenzi. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta za Fiorentinu, a ozlijeđenog Nikole Kalinića nije bilo u sastavu Milana.

Dan ranije Napoli je na gostovanju pobijedio Crotone 1-0 i osigurao jesenski naslov prvaka. Pobjednika je odlučio pogodak Mareka Hamšika u 17. minuti. Bio je to njegov 117. pogodak u dresu Napolija čime se još malo odvojio od Diega Maradone na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti kluba. Argentinski majstor je zabio dva gola manje. Hrvatski nogometaš Marko Rog je za Napoli zaigrao posljednje dvije minute, dok je Ante Budimir odigrao cijeli susret za Crotone.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider