Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uspjeli odmoriti neke igrače

Rijeko, oprez: Salzburg impresivnom predstavom najavio okršaj u Ligi prvaka!

Nogometaši Red Bull Salzburga igraju u jako dobroj formi uoči dolaska Rijeke u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski prvak Red Bull Salzburg, protivnik Rijeke u 3. pretkolu Lige prvaka, u 1. kolu domaćeg prvenstva u subotu je u gostima svladao Wolfsberger sa 2-0. Strijelci za Salzburg bili su njemački veznjak Reinhold Yabo (29) i japanski napadač Takumi Minamino (90). Japanac Minamino je protekle sezone u dresu Salzburga zabio 14 pogodaka.

Najbolji igrač austrijskog prvaka i reprezentativni veznjak Kosova Valon Berisha (24) odigrao je svih 90 minuta, dok je najbolji strijelac Salzburga u prošloj sezoni korejski napadač Hee-chan Hwang, koji je zabio 16 golova u svim natjecanjima, ušao u igru u 62. minuti.

Za Salzburg su nastupila i dvojica Hrvata, bivši stoper Šibenika Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret, dok je branič Marin Pongračić (19), koji je ovog ljeta stigao iz Münchena 1860, na terenu proveo samo četiri minute.

Salzburg je igrao u sustavu 4-1-3-2, odnosno: Walke - Farkas (75. Lainer), Miranda, Ćaleta-Car, Stangl - Samassekou - Yabo (86. Pongračić), Wolf (62. Hwang), Berisha - Dabbur, Minamino.

Salzburg je četiri godine uzastopce prvak Austrije, a od ove godine trener im je bivši njemački nogometaš Marco Rose (40), koji je radio u omladinskom pogonu Salzburga od 2013. Prošle sezone Salzburg je ispao u zadnjem pretkolu Lige prvaka od zagrebačkog Dinama, a potom je europski put nastavio u Europskoj ligi, ali nije uspio proći skupinu u kojoj su bili Schalke, Krasnodar i Nica.

Prvi susret 3. pretkola Lige prvaka igra se u srijedu, 26. srpnja, a domaćin je Salzburg.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider