Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bolesne" brojke

West Ham odbio silne milijune zbog tradicije: "Ne želimo dati nasljedstvo"

Iz poznate su kompanije za energetska pića odbacili pisanje tabloida Suna koji je donio ovu glasinu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otprilike pola dana trajala je jučer vijest kako kompanija Red Bull navodno preuzima West Ham United. Ovu je, pokazalo se, netočnu informaciju, donio najveći britanski tabloid The Sun, no mnogi su odmah ismijali takvu mogućnost.

Ubrzo su sve demantirali iz Red Bulla, dok su vlasnici West Hama BBC-u rekli kako ne traže investitore u klub.

''Informacija je netočna i stara nekoliko mjeseci. Brojke su netočne. Red Bull je nudio 650 milijuna funti no mi smo rekli ne. Ne želimo prodati našu tradiciju pa da nam se klub zove Red Bull West Ham'', poručio je Sullivan putem Twittera.

The Sun je tvrdio kako je Red Bull na pragu da kupi udio u klubu Slavena Bilića za 200 milijuna funti, no vlasnici Sullivan i Gold brzo su demantirali takve navode. Kažu kako žele vlasništvo prenijeti na svoje potomke, iako su navodno razmišljali prodati mali udio u klubu zbog nagomilanih dugova.

Oni posjeduju oko 85% kluba i zasad su odbili prodaju dijela dionica katarskih i kineskih investitora.

Red Bull pak posjeduje nogometne klubove u Austriji, Njemačkoj, SAD-u i Brazilu među kojima je RB Leipzig pravi hit u Bundesligi.

No kupovina tako velikog kluba poput West Hama u zemlji u kojoj je tradicija i ime važnije od svega, zbilja zvuči kao plod nečije bujne mašte.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider