Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo se ne vidi često

Realov bilten oduševljen novom Barcinom senzacijom u Madridu, mlađom i od Fatija

Madridska Marca hvali novog tinejdžera kojeg je predstavila Barcelona, Pedrija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od prve je minute u Madridu ovog vikenda zaigrao još jedan 17-godišnjak u redovima Barcelone. U sezoni u kojoj je Ansu Fati potvrdio da će se pod novim trenerom Ronaldom Koemanom ozbiljno računati na njega u slaganju udarne postave, na najvećoj sceni zasjao je još jedan biser, ali ne iz La Masije.

Pedro Gonzalez Lopez, poznatiji kao Pedri, stigao je tek ove godine u Barcelonu s Kanara, ali ne iz Tenerifea kao njegov imenjak Pedro, nego iz Las Palmasa. Pedri je mjesec dana mlađi od senzacionalnog Ansua Fatija i dobio je veliku priliku protiv Getafea.

Čovjek bi pomislio kako će se madridska Marca, list usko naslonjen na madridske klubove, posebice Real, naslađivati porazom Barce u madridskom predgrađu, ali u tom su porazu vidjeli i nešto drugo. Vidjeli su Pedrija koji je startao od prve minute umjesto Coutinha.

gol expired Procurile teške uvrede omraženog igrača madridskog kluba prema treneru Barcelone: Priprema se i tužba divider

''U samo 45 minuta Pedri je pokazao što znači čitati igru. Mnogi su očekivali Griezmanna na mjestu iza Messija, koji je trebao biti lažna devetka. No odgovornost je preuzeo Pedri'', piše Marca.

Veliki promašaj Reala

Pedri je zaigrao na mjestu razigravača, ulazio je između linija, bio je Barcin kisik, navodi madridski list u svom hvaljenju tinejdžerske zvijezde Barcelone. Pedri je mijenjao i davao ritam, dodavao između linija, često iz prvog dodira. Svaku odluku donio je gotovo savršeno. Na teškom terenu, kod fizički iznimne momčadi odigrao je bolje od De Jonga ili Messija'', piše Marca.

Zbog još jednog razloga Marca je ovako oduševljeno apostrofirala igru mladog nogometaša s Kanara. On je još prije dvije godine bio testiran u Valdebebasu, Realovu trening-centru i odbijen je. Rekli su mu da će dobiti novu šansu i dobio ju je dvije godine kasnije, ali nešto južnije u madridskom predgrađu u dresu Barcelone.

''Dok se neki njegovi vršnjaci još uvijek bore za mjesto među juniorima, on je već zaigrao za prvu momčad Barcelone u prvoligaškom nogometu. Njegovo dodavanje Griezmannu koje je Francuza izbacilo pred Soriju podsjetilo nas je na jednog od njegovih idola, Michaela Laudrupa. Vidio je to na snimkama koje mu je njegov otac pokazivao. On i Ansu Fati nisu samo budućnost već i sadašnjost Barce'', zaključuje Marca, koja ukazuje na to da ovaj mladić nije samo otkriće Katalonaca nego i veliki promašaj Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider