Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mbappe na Bernabeuu

Real u velikom strahu: Stiže odmazda iz Pariza, Madriđani i Katarani kreću u rat

Kylian Mbappe mogao bi već u zimskom prijelaznom roku potpisati za Real Madrid…

Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Približava se 1. siječanj i početak zimskog prijelaznog roka. U Real Madridu i PSG-u s posebnim nestrpljenjem iščekuju što će odlučiti Kylian Mbappe, koji ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora s Parižanima i može slobodno pregovarati s kime hoće, pa i potpisati ugovor s novim klubom.

gol expired VIDEO Iranac zabio najbolji gol u povijesti futsala: Golman nije imao pojma gdje je lopta divider

Na Parku prinčeva sve su tanje nade da će Mbappe pristati na produljenje ugovora. S druge strane, u Madridu su uvjereni da Mbappe konačno stiže na Santiago Bernabeu, i to bez odštete na kraju sezone.

Navodno su Madriđani odustali od ideje da pokušaju Parižane nagovoriti da Mbappea puste već nazimu.

Mbappe nazimu potpisuje za Real

"Ni eura za PSG", piše Marca da se ovih dana čulo u holovima Bernabeua. Očito je da će se čekati ljeto i istek ugovora. 

Florentino Perez dobro zna da se odluke ne donose u Parizu, već u Dohi. Stoga je u kolovozu i angažirao Kiju Joorabchiana, poznatog agenta s jakim vezama u Kataru, da smekša šeike i da prihvate njegovu ponudu od 200 milijuna eura.

Katarani su rezolutno odgovorili, tresnuli su im vrata ispred nosa. To je povrijedilo ponos Kraljevskoga kluba i razjarilo Pereza.

Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Realu su, čini se, odlučili zapečatiti pregovore i čekati da Mbappe bude slobodan po slovu ugovora. Mladi napadač u ponedjeljak navečer poslao je višeznačnu poruku kada su ga pitali o njegovoj težnji da osvoji Zlatnu loptu.

"Naravno da bih volio osvojiti Ballon d'Or, ali sve ima svoj proces i vrijeme", uzvratio je Mbappe.

U Madridu su tu izjavu shvatili kao jasan znak. Povijest govori da je u dresu Reala put do Zlatne lopte najravniji.

Ako ne bude novog iznenađenja, u siječnju bi trebala biti okončana sapunica koja traje mjesecima, pa i godinama. U nogometu ništa nije gotovo dok nije stavljen potpis na papir, ali puno toga upućuje na to da će Mbappe prijeći u Real.

Real i PSG na ratnoj stazi

Kad se i ako se to javno obznani, odnosi između dvaju klubova zategnut će se do krajnjih granica.

Madriđani i Katarani dugo su vremena gajili prijateljski odnos. Madridski i pariški klub imali su nepisani sporazum o nenapadanju. Taj je sporazum pukao, razbio se u tisuće komada kao kristalna vaza.

To se dobro moglo vidjeti na gala ceremoniji dodjele Zlatne lopte. Realov predstavnik Emilio Butragueno jedva da se pozdravio s pariškim čelnicima Al-Khelaifijem i Leonardom. Izvjestitelji pišu da su se ponašali hladno i ravnodušno, a prije bi prijateljski čavrljali i rastezali osmijehe.

gol expired Čudesni Ronaldo s dva gola Arsenalu ispisao povijest liga petice divider

Toga više nema, lule mira spremljene su duboku rupu, a otkopavaju se ratne sjekire. Madridski mediji pišu da sa svih strana stižu signali kako u Realu očekuju pariški protuudar.

Stoga Madriđani intenziviraju pregovore sa svojim zvijezdama u nakani da im zabetoniraju ugovore puno prije njihovih isteka. U Realu su svjesni da moraju osigurati glavne igrače od više nego vjerojatnog napada Parižana. Klauzule od više stotina milijuna eura nisu slučajno uvedene.

Madriđani očekuju odmazdu

To se već dogodilo s Valverdeom, a dogodit će se i s Rodrygom, također s Viniciusom i s Militaom, koji nastavljaju rasti kao igrači i kao vođe momčadi. Benzema i Courtois već su zaštićeni.

Real preventivnu taktiku širi i na mlade igrače u drugoj momčadi Castilli, pa i u cijeloj omladinskoj školi. Marca piše da su mnogim igračima pojačali i dodatno utvrdili izlazne klauzule.

Madriđani se aktivno spremaju za udar iz Katara, strah je očigledan, jer zna se da šeici imaju predubok džep. Može se očekivati pokušaj odmazde. Vidjet ćemo mogu li Parižani izvući nešto iz kraljevskog šešira. 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider