Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić stigao na pripreme

Real predstavio 18-godišnjeg napadača Endricka: Evo koji broj će nositi

Endrick je s Real Madridom potpisao ugovor na šest godina, a nosit će bijeli dres s brojem 16.

Endrick (Foto: Afp)

Europski nogometni prvak Real Madrid predstavio je u subotu novog napadača, 18-godišnjeg brazilskog reprezentativca Endricka Felipea Moreiru de Sousu, poručivši da nastavlja dovoditi "najbolje nogometaše na svijetu".

 

Endrick, koji je u 10 utakmica za Brazil zabio tri gola, predstavljen je publici na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

"S njime nastavljamo politiku dovođenja najboljih igrača na svijetu te najboljih mladih, zvijezda u nastajanju", rekao je klupski predsjednik Florentino Perez.

Endrick, dosadašnji član brazilskog prvaka Palmeirasa, prije tjedan dana je napunio 18 godina. Real Madrid je pričekao da postane punoljetan kako bi ga predstavio pred oko 30.000 gledatelja.

"Nisam očekivao sve ovo. Htio bih zahvaliti svima što sam došao ovdje, ostvario mi se san", izjavio je mladi nogometaš. "Još kao dječak sam bio simpatizer Real Madrida pa sam jako zadovoljan", dodao je igrač procijenjen na 60 milijuna eura prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt. Dosad je bio jedino u Palmeirasu za čiju je prvu momčad zabio 21 gol u 82 utakmice.

Odabrao dres s brojem 16

Endrick je s Real Madridom potpisao ugovor na šest godina, a nosit će bijeli dres s brojem 16.

Real Madrid već ima u napadu dvojicu reprezentativaca Brazila, 24-godišnjeg Viniciusa Juniora i 23-godišnjeg Rodryga. Ovaj mjesec je doveo i francuskog golgetera Kylianna Mbappea iz PSG-a.

S njima u napadu sudjelovat će u sedam natjecanja ove sezone, nakon što je Real prošle sezone osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i španjolski Superkup.

Hrvatski 38-godišnji vezni igrač Luka Modrić, koji se u subotu priključio pripremama, bit će kapetan momčadi u nadolazećoj sezoni. Modrić će najstariji, a Endrick najmlađi igrač u ekipi pod vodstvom trenera Carla Ancelottija.

Modrić prošao testiranje i priključio se pripremama

Hrvatski nogometaš Luka Modrić prošao je u subotu liječničko testiranje u Real Madridu nakon čega se priključio suigračima na pripremama za nadolazeću sezonu.

 

Modrić, 38-godišnji vezni igrač, vratio se u Madrid s godišnjeg odmora na kojem je bio oko mjesec dana.

"Luka Modrić je već započeo s pripremama. Došao je u klupski centar 'Ciudad Real Madrid' kako bi obavio liječnički pregled uoči priključenja ekipi", izvijestio je Real Madrid objavivši fotografiju nasmiješenog hrvatskog igrača tijekom pregleda.

Modrić je nakon toga odradio prvi trening u teretani.

Igrač sa 534 nastupa bit će ove sezone kapetan španjolskog kluba. S Realom, prošlosezonskim osvajačem Lige prvaka i španjolskog prvenstva, trenirat će u nedjelju u Madridu, a onda će poletjeti prema Sjedinjenim Državama. Ondje će odigrati prijateljske utakmice s Milanom, Barcelonom i Chelseaom.

Ove sezone sudjelovat će u sedam natjecanja od čega je prvo europski Superkup u Varšavi protiv talijanske Atalante.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012., a ovaj mjesec je produljio ugovor za dodatnu sezonu, do ljeta 2025. S "Kraljevskim klubom" je osvojio 26 trofeja.

Posljednju utakmicu odigrao je za Hrvatsku 24. lipnja u remiju 1-1 s Italijom na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Kylian Mbappe Atomski napad Reala: Ancelotti otkrio sustav i što namjerava s Mbappeom divider

Sergej Jakirović Jakirovićev odgovor na Rakitića: Dinamo zagrizao za sjajnog ljevaka, ali posao mu kvare Real Madrid i hit La Lige divider

Luka Modrić Bivši asevi Kraljeva otkrili zašto bi Modrić i dalje mogao biti važan kotačić: ''Real nema više takvih igrača'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook