Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduzimanje bodova

Real neugodno iznenađen uoči okršaja s Man Cityjem: Kraljevima prijeti kazna, malo su se zaigrali

Getafe je prijavio Real Madrid i traži registriranje utakmice u svoju korist...

Marco Asensio (Foto: Afp)

Real je u prošlom kolu La Lige pobijedio Getafe 1:0 na Santiago Bernabeuu. Strijelac je bio Marco Asensio u 70. minuti.

Činilo se da je to bio dan u uredu za Kraljevski klub, koji se odmah poslije utakmice okrenuo pripremama za okršaj s Manchester Cityjem u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Međutim, uoči utakmice s Građanima na Realova vrata stigla je iznenađujuća preporučena pošta.

Getafe se bori za ostanak i trenutačno je na 18. mjestu, posljednjem koje je ispod crte. Svaki bod mu je potreban, pa ga je odlučio potražiti za zelenim stolom. Naime, Getafe je prijavio Real Natjecateljskoj komisiji Španjolskog nogometnog saveza zbog nepravilne izmjene. Komisija je proslijedila žalbu Realu, koji ima tri dana za očitovanje.

Getafe prijavio Real 

U Getafeu smatraju da je izmjena Camavinge u 84. minuti izvršena nepravilno. Naime, najavljena je izmjena Asensija, koji je već izašao s terena i umjesto njega je ušao Odriozola. Međutim, u tom trenutku Camavinga je pokazao da je ozlijeđen, pa je Ancelotti promijenio odluku i izveo francuskog nogometaša, dok se Asensio vratio na teren i završio utakmicu.

U Getafeu se pozivaju na pravilnik nogometne igre prema kojem je izmjena izvršena kada igrač koji ulazi stupi na teren. Od tog trenutka nema više promjene.

Ako Komisija zaključi da je Getafe u pravu, utakmica bi mogla biti registrirana s 3:0 za Getafe, a Real će biti i dodatno kažnjen novčano.

S ta tri hipotetska boda Getafe bi preskočio Real Valladolid, Cadiz i Almeriju, koji imaju jedan odnosno dva boda više i bodovno bi se izjednačio s Valencijom, koja je na 14. mjestu s 37 bodova. S druge strane, Real bi pao na treće mjesto i imao bod manje od Atletica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider