Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presedan

Real Madrid podnio tužbu protiv navijača Barcelone i Atletico Madrida!

Krilni napadač Real Madrida Vinicius Junior bio je meta rasističkih zlostavljanja u više navrata, što je izazvalo niz lokalnih i međunarodnih kampanja, uključujući stvaranje posebnog FIFA-inog odbora za borbu protiv rasizma.

Real Madrid (Foto: Afp)

Real Madrid podnio je tužbu državnom tužiteljstvu zbog kaznenih djela iz mržnje i diskriminacije nakon navodnog rasističkog skandiranja navijača Atletico Madrida i Barcelone upućenog Viniciusu Junioru, priopćio je Kraljevski klub u petak.

Vinicius je u četvrtak pozvao UEFA-u, krovno europsko nogometno tijelo, da kazni Atletico zbog navodnog rasističkog skandiranja uoči utakmice svoje momčadi u Ligi prvaka protiv milanskog Intera u srijedu.

Čini se da video objavljen na društvenim mrežama prikazuje navijače Atletica ispred stadiona Metropolitano u Madridu kako skandiraju rasističke uvrede napadaču Real Madrida.

Real Madrid je priopćio da je žalba podnesena zbog "rasističkog zlostavljanja i zlostavljanja s mržnjom" usmjerenog prema Viniciusu u blizini olimpijskog stadiona Montjuic i stadiona Metropolitano u Madridu prije utakmica Barcelone i Atletica u Ligi prvaka.

"Real Madrid poziva tužitelje da zatraže snimke dostupne s obje lokacije kako bi se identificirali počinitelji zlostavljanja", rekao je klub."Real Madrid osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje protiv našeg igrača Viniciusa Juniora, koji nažalost već neko vrijeme predstavljaju stalan problem.

Krilni napadač Real Madrida bio je meta rasističkih zlostavljanja u više navrata, što je izazvalo niz lokalnih i međunarodnih kampanja, uključujući stvaranje posebnog FIFA-inog odbora za borbu protiv rasizma.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider