Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić i kovačić slave

Real Madrid osvojio naslov prvaka Španjolske po prvi put nakon 2012. godine!

Nakon godina frustracije i boli nogometaši Real Madrida konačno su svrgnuli Barcelonu i Atletico Madrida s trona.

Nogometaši Real Madrida osvojili su nakon pet godina čekanja prvi naslov prvaka Španjolske! Kraljevima je u posljednjem kolu, na gostovanju kod Malage, trebao bod, ali su se Cristiano Ronaldo i Karim Benzema potrudili da ne bude drame. Dvama su pogocima zabili za 2:0 i riješili sve dileme. Luka Modrić odigrao je cijeli susret u redovima madridske momčadi, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 67. minuti.

Golom Ronalda Real je po prvi puta u klupskoj povijesti postigao barem jedan pogodak u svih 38 utakmica unutar jedne sezone.

Već u 2. minuti za Real je zabio Cristiano Ronaldo, da bi u 56. minuti, nakon što je vratar Malage Kameni obranio udarac Ramosu, Karim Benzema postigao i drugi gol za "Kraljevski klub", iako iz vrlo dvojbene situacije jer je loptu dirao i branič Reala Varane koji je bio u zaleđu. Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a Mateo Kovačić je ušao u 66. minuti.

U Barceloni je Eibar do 63. minute vodio s 2-0, a oba pogotka je gotovo na istovjetan način - lijevom nogom u rašlje - postigao Japanac Takashi Inui (7, 61). U 63. minuti je igrač gostiju David Junca zabio autogol, u 73. je na 2-2 poravnao Luis Suarez, a dvije minute kasnije Leo Messi iz penala donosi potpuni preokret, kojeg potvrđuje svojim drugim golom u 90. minuti. Ivan Rakitić je igrao do 71. minute.

Realu je to rekordni 33. naslov prvaka Španjolske, a sada imaju devet više od Barcelone.

Real početkom svibnja očekuje finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa, koji je također danas osvojio naslov u Italiji, dok Barcelona igra finale Kupa Kralja protiv Alavesa.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider