Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme prolazi, minusi rastu

Real teško pogođen krizom: Gube goleme iznose, moraju povući nepopularan potez

Kraljevski klub poput svih drugih neće izaći neokrznut iz ove pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čim je proglašena pandemija koronavirusa i postalo jasno da nogometa neće biti neko vrijeme, Real Madrid je dogovorio sa svojim prvotimcima smanjenje plaće u iznosu od 10 posto.

No, kako se u međuvremenu ništa nije pomaknulo po pitanju eventualnog nastavka igranja, u Kraljevskom situaciju se situacija dodatno pogoršala pa sada razmišljaju o novom smanjenju izdataka i to od čak 30 posto.

Madridski AS piše kako na Santiago Bernabeuu razmatraju tu opciju jer im rezanje troškova više ne spada u domenu nekakve želje već je to u međuvremenu postalo imperativ.

Realov proračunski prihod za ovu sezonu bio je 822 milijuna eura i podijeljen je u četiri glavna dijela: 161 milijun od članarina, pretplata i prodaje ulaznica, 109 od međunarodnih natjecanja i prijateljskih utakmica, 180 od televizijskih prava i 371 milijun od marketinga.

Sve to sada je ozbiljno ugroženo, a ukoliko bi klub ostao bez samo 20 posto od planiranih prihoda, to bi bilo 165 milijuna eura. Veliki je to udarac jer su troškovi planirani na 741 milijun eura.

Zatvoreni muzej i klupske trgovine generiraju ogromne gubitke

Kako vrijeme prolazi, tako Real sve više gubi na brojnim poljima. Primjerice, trenutno je zatvoren klupski muzej kojeg godišnje posjeti tri milijuna ljudi, a ulaznica, koja uključuje i obilazak stadiona, košta 20 eura. Klupske trgovine generiraju 25 milijuna eura po sezoni, a one su također zatvorene.

Još je gora situacija u Barceloni koja je najavila kako će za iduću sezonu rezati proračun za 250 milijuna eura.

Ngannou - zastrašujuća zvijer: Za samo 20 sekundi brutalno nokautirao Jairzinha

Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider