Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u Madrid

Real pronašao prvo zimsko pojačanje: Zidane će dobiti igrača kakvog je tražio

Real Madrid intenzivno traži pojačanja koja želi dovesti u zimskom prijelaznom roku…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nazire se prvo zimsko pojačanje Real Madrida. Engleski i španjolski mediji pišu da Juan Mata na radaru Reala. Navodno su pregovori u završnoj fazi.

Veznjak Manchester Uniteda prošao je kroz omladinsku školu Reala, jednu sezonu igrao je i za Castillu, no nikada nije dospio do seniorske momčadi Kraljevskog kluba.

Mata je iz Castille prešao u Valenciju i na Mestalli je stvorio ime. Potom je prešao u Chelseaju, gdje nije bio baš u najboljim odnosima s Joseom Mourinhom, pa je otišao u Manchester United, gdje se opet susreo s portugalskim trenerom.

Po dolasku Mourinha na Old Trafford spekuliralo se da će Mata otići. Međutim, ostao je i može se reći da je prošle sezone imao prilično zapažen učinak. Mourinho mu je davao solidnu minutažu i na početku ove sezone, no u posljednjih nekoliko utakmica Mata je opet na ledu.

Spekulira se da je to jasan znak kako Mourinho više ne računa na Španjolca, a kako je Portugalcu uprava poručila da nova pojačanja u zimskom prijelaznom roku može dovesti samo ako proda neke igrače, pretpostavlja se da će Mata završiti na transfer-listi.

Budući da Mati istječe ugovor u ljeto, Manchester United može na njemu nešto zaraditi samo ako ga proda u zimu. U Realu to znaju i nadaju se da će ga dobiti za ne odveć velike novce.

S obzirom na Matinu povijest, igrački profil i tehničke karakteristike, Madriđani vjeruju da će se bez većih problema uklopiti u momčad i stil igre koji preferira Zinedine Zidane, a sredina i mentalitet ionako su mu dobro poznati iz kadetskih i juniorskih dana.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider