Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A JOŠ I MBAPPE...

Real Madrid odlučio po koje bekove kreće sljedećeg ljeta, odabir izgleda zastrašujuće

Ako sve bude po planu, bekovski par Real Madrida u idućoj će sezoni činiti Reece James i Alphonso Davies.

Real Madrid (Foto: Afp)

Iako je Real Madrid na papiru i dalje moćan kao gotovo uvijek, pogled na dvije pozicije ipak otkriva kako tamo ipak nešto nedostaje.

Radi se o oba bočna braniča. Na desnoj strani već sezonama vlada Dani Carvajal, no jasno je kako njegove performanse sve više padaju, dok se na lijevoj strani od odlaska Marcela pokušalo nekoliko rješenja, a posljednje je Fran Garcia, 24-godišnjak doveden ove sezone iz Real Sociedada. No, koliko god korektan u svojim nastupima zasad bio, nije to "realovski" igrač, odnosno onakav kakav se u najvećem svjetskom klubu očekuje.

Meta su dva vodeća igrača traženih pozicija

Zbog toga je Real za idući transfer rok upravo dvije bočne pozicije stavio kao prioritet, uz naravno svoju glavnu želju, Kyliana Mbappea.

Zapravo, ne samo da je kao prioritet stavljena pozicija nego i igrači koje tamo žele vidjeti. A radi se o dva možda i trenutno najbolja primjerka. Barem tako glase informacije kojima raspolaže AS.

Nije tajna kako Real želi na lijevoj strani vidjeti Alphonsa Daviesa, kanadskog ofenzivca koji je u Bayernu pretvoren u lijevog beka i to ponajboljeg na svijetu. I čini se da će mu to ostati pozicija u budućnosti, unatoč tome što on preferira poziciju bliže golu, kakvu igra u reprezentaciji.

Ovaj 22-godišnjak za Bayern je odigrao već 157 utakmica, upisavši osam pogodaka i 28 asistencija. Ove sezone krenuo je s tri asistencije u tri nastupa, a zanimljivo je kako ga je na poziciju standardnog lijevog bočnog u udarnom sastavu postavio Niko Kovač. Isto tako nije tajna da i njemu Real zvuči jako privlačno, a ugovorom je s Bayernom vezan do 2025. godine.

James je nevjerojatno moćan, ali i prečesto ozlijeđen

Za desnu stranu je izbor pao na Reecea Jamesa, nevjerojatno moćnog nogometaša Chelseaja, kako ofenzivno tako i defenzivno, no uz jednu veliku manu. On već sad ima velike probleme s ozljedama.

Za Bluese je 23-godišnji James odigrao 148 utakmica, uz 11 pogodaka i 20 asistencija, a posebno je dobar bio u ligaškoj sezoni 2021./22., kad je u 26 utakmica upisao pet pogodaka i devet asistencija, što je nevjerojatan podatak za igrača njegove pozicije.

Uspije li Real u dovođenju ova dva igrača, uz uvjet da James ostane zdrav, mogli bi izgledati zastrašujuće. A što ako uistinu dovedu i Mbappea? Slijedi li, uz već sad fenomenalnog Judea Bellinghama, novo razdoblje europske dominacije Kraljevskog kluba?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider