Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tanko bez luke

Real Madrid se bez Modrića namučio u Kupu protiv četvrtoligaša

Real Madrid slavio je u Kupu kralja protiv Cacerena.

Alvaro Odriozola (Foto: Afp)

Nogometaši madridskog Reala uspjeli su, uz dosta veliku muku, proći u osminu finala španjolskog Kupa kralja nakon pobjede 1-0 kod četvrtoligaša Cacerena.

U prilično jakom sastavu Real je odigrao ovaj dvoboj. Od najjačih karika nedostajali su Modrić, Benzema, Kroos, Courtois i Vinicius Junior, a domaćin je odolijevao aktualnom pobjedniku Lige prvaka sve do 69. minute. Tada je pogodak odluke i jedini gol na susretu postigao Brazilac Rodrygo.

U ovoj fazi natjecanja tijekom utorka su ispala dva prvoligaša. Elche, posljednja momčad La Lige, izgubila je kod trećeligaša Ceute 0-1. Jedini je pogodak dao Rodri iz jedanaesterca u 44. minuti.

U šesnaestini finala od Kupa kralja se oprostio i Rayo Vallecano. Drugoligaš Sporting je na domaćem terenu u Gijonu slavio 2-0 uz dva pogotka Milovanovića.

Jedini prvoligaški dvoboj u šesnaestini finala je bio susret Espanyola i Celte, a domaćin je slavio 3-1 nakon produžetaka. Strijelci su za katalonsku momčad u dodanih trideset minuta bili Darder u 97. i Melamed u 118. minuti.

Villarreal i Valencija uvjerljivi u ranijem terminut

Nogometaši Villarreala i Valencije uspješno su obavili posao u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja te su izborili plasman među posljednjih šesnaest momčadi.

Valencia je u gostima svladala trećeligaša La Nuciju s 3-0. U prvom poluvremenu su strijelci za prvoligaša bili Kluivert u 3. i Moriba u 31. minuti, dok je sve okončano pogotkom Huga Dura u 72. minuti za konačnih 3-0.

Villarreal je gostovao kod drugoligaša Cartagene koja je iznenađujuće povela u 39. minuti golom Pabla Vazqueza. No, Villarreal je brzopotezno okrenuo rezultat u drugom poluvremenu i na kraju slavio 5-1.

Prvo je Alex Baena izjednačio u 49. minuti, a potom su Danjuma u 56. i Jose Luis Morales u 60. minuti zabijali za 3-1 Villarreala. Sve je okončano pogocima u završnici, a strijelci su bili Chukwueze u 85. i Capoue u posljednjoj minuti.

Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Toni Datković.

Rezultati 16. finala Kupa kralja:

La Nucia – Valencia 0:3

Espanyol – Celta Vigo 3:1

Cartagena – Villarreal 1:5

Ceuta – Elche 1:0

Cacereno – Real Madrid 0:1

Levante – Getafe 3:2

Sporting Gijon – Rayo Vallecano 2:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider