Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojit par

Katalonci otkrivaju: Real je dva puta htio spojiti Modrića i Rakitića

Luka Modrić i Ivan Rakitić mogli su zaigrati i u istom dresu, piše Mundo Deportivo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tjedan je posvećen reprezentacijama pa iz medija iskaču i neki 'kosturi iz ormara'. Tako sportski dnevnik iz Barcelone Mundo Deportivo na naslovnici svog web izdanja donosi informaciju kako je Real Madrid u dva navrata htio u svoje redove dovesti našeg Ivana Rakitića.

''Real, PSG i oba Manchestera očajnički su htjeli ovog ljeta dovesti Neymara, ali to nije jedini igrač Barcelone kojeg je Florentino Perez htio dovesti kao pojačanje'', piše katalonski dnevnik.

Kada je Ivan Rakitić za skromnih 18 milijuna eura u ljeto 2014. stigao iz Seville u Barcu, imao je na stolu bogatu ponudu Reala i Atletica. No ipak se unatoč činjenici što je u Madridu njegov suigrač iz reprezentacije Luka Modrić, odlučio za Barcelonu, piše list.

U sljedeće dvije sezone Rakiitić je dva puta pokorio Španjolsku osvojivši duplu dvostruku krunu te Ligu prvaka u prvoj sezoni kada je i zabio gol u finalu. I da sad napusti Camp Nou, Raketa se Barci isplatio jer je od svog dolaska važan kotačić u momčadi Luisa Enriquea.

Po istom izvoru Real je i ove sezone bio zainteresiran za Rakitića. Navodno nije dobio ponudu kao prije dvije godine već usmeni upit. Mundo Deportivo tvrdi kako su Madriđani htjeli opipati puls hrvatskog veznjaka zbog dolaska Andre Gomesa i Denisa Suareza. Oba puta odgovor je s njegove strane bio negativan.

Hrvatska je zbilja nogometno privilegirana jer ima takva dva igrača u dva najbolja kluba na svijetu. Posljednje tri godine ili je Luka ili Ivan dizao pehar Lige prvaka, a godinu prije njih to je bio Mandžo. Od ta četiri finala u dva su prve golove zabili baš Hrvati. Nije ni čudo da su traženi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider