Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
banalno nije bauk

Real ima plan za City: Što je to Ancelotti sve pripremio za Guardiolu

Real Madrid dočekuje Manchester City u polufinalu Lige prvaka ove srijede.

Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Spektakularni par polufinala Lige prvaka opravdao je sva očekivanja u prvoj utakmici u Manchesteru. City je mogao unakaziti goste iz Madrida, ali se Real još jednom ove godine čudesno izvukao iz teške situacije.

Nije se dogodio preokret, ali je Real izvukavši 4:3 sačuvao ne samo nadu nego i veliku šansu za novo finale Lige prvaka, natjecanja kojeg su u posljednjih desetak godina osvojili čak četiri puta.

Manchester City je pregazio momčad Carla Ancelottija. Trebao je Real primiti minimalno pet, šest pogodaka u svojoj mreži, no kombinacija nadljudske samouvjerenosti i puno sreće još je jednom, kao i protiv PSG-a i Chelseaja, odvela Madriđane do rezultata kojeg možemo nazvati pozitivnim, naročito u jednog takvoj utakmici s dominantnim protivnikom.

Real skinuo jedan teret s leđa i sad gleda prema Parizu

U međuvremenu se Real okitio naslovom prvaka Španjolske i skinuo s leđa sav teret domaćeg prvenstva. Pred njima su još samo dvije utakmice do novog naslova, onog omiljenog za predsjednika Florentina Pereza.

No nije City rekao svoje već u Manchesteru, radi se o stroju kojeg Pep Guardiola i ove sezone vodi u bitku za najveće trofeje. Prošle su sezone uzeli Premier ligu, a u finalu Lige prvaka ostali bez grandioznog uspjeha kakav bi osvajanje dvije najteže nogometne lige definitivno bio.

Pep Guardiola i Carlo Ancelotti Pep Guardiola i Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Realov plan je jasan

Što to Pep Guardiola sprema za Santiago Bernabeu malo se tko usudi prognozirati. No kod Carla Ancelottija to nije toliko komplicirano, barem tako smatraju španjolski mediji predvođeni Asom.

Ono što je sigurno je da nitko u Madridu više ne želi da se moraju vaditi iz teške situacije. Pa koliko puta to mogu napraviti, koliko puta mogu imati i tu prijeko potrebnu sreću?

Ancelotti, pišu Španjolci, već dva dana pokušava igračima u glavi učvrstiti misao kako uzvrat sa Cityjem moraju odigrati i glavom i srcem. Talijanski stručnjak, prepun iskustva, želi da igrači i publika na Bernabeu budu jedno, da budu nadahnuti jedni drugima.

Plan je žestokim pritiskom slomiti Man City na početku susreta i ako je ikako moguće prvi povesti u utakmici. Tada će eksplodirati stadion i pritisak na gostima iz Manchestera bit će još veći, nervoza će se samo povećavati.

Povratak Casemira ključan

Mnogi igrači pucaju pod pritiskom u takvim situacijama, a vidjeli smo da Realovi iskusni rutineri ne pucaju ni kada su u naizgled teškoj situaciji, kao kad su gostovali PSG i Chelsea.

Povratak Casemira u momčad je ključan za ovaj plan Reala. Brazilčeva energija trebala bi se osjetiti kod blokiranja Rodrijevih građenja napada i zatvaranja puteva prema čudesnog Kevinu De Bruyneu.

Zadnjih 20 minuta utakmice posebno su važni za Ancelottija. Pretpostavlja se kako bi tada mogao ubaciti mlade snage prepune energije, poput Rodryga i Camavinge koji moraju opet podignuti tempo u završnici utakmice.

Cityju se vraća Cancelo

Što se Viniciusa tiče, postoji bojazan kako neće imati toliko prostora kao u prvoj utakmici kada se prvo ozlijedio John Stones, a onda ga je morao na boku držati inače veznjak Fernandinho. Sada se Guardioli na tu poziciju vraća sjajni Joao Cancelo.

Za mnoge će Ancelottijev plan zvučati banalno, ali trebali smo se svi već naviknuti da kod ovog Reala banalno nije bauk. Real i City u polufinalu Lige prvaka na Bernabeuu, pripremite najbolje pivo, ovo je posebna prilika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider