Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real važe opcije

Štedljivi div sprema senzaciju: Trostruki pas za dva "svemirska" transfera

Dva najveća ljetna transfera mogla bi se riješiti u trokutu tri kluba - Tottenhama, Reala i Bayerna.

Harry Kane i Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač Tottenhama Harry Kane prometnuo su u najveću englesku zvijezdu. Niže golove kao na traci i stoga ne čudi što je u središtu pozornosti britanskih medija. Ključno je pitanje hoće li Kane naljeto napustiti Tottenham? Kao glavni prosac već duže vrijeme spominje se Real Madrid, a sada se u priču uključio i Bayern.

Ekspert za njemački nogomet Raphael Honigstein otkriva da Bayern traži zamjenu za Roberta Lewandowskog, a veliko je iznenađenje da mu je Kane na vrhu liste kandidata. Poljski napadač nedavno je promijenio menadžera, sada ga vodi poznati agent Pini Zahavi, čime je dao naslutiti da se priprema za odlazak iz Münchena, no pitanje je gdje namjerava otići?

Bayern prodaje Lewandowskog i ide po Kanea

DINAMO - VIKTORIA PLZEN 3:0

Lewandowski se barem tri godine dovodi u vezu s Real Madridom. Još prije godinu-dvije spekuliralo se da vode pregovore i da je Poljak blizu Reala, međutim, Lewandowski je ostao u Bayernu i produljio ugovor. Nakon lošeg Realovog ulaska u sezonu, ove zime Lewandowski je opet postao vruća tema španjolskih medija. Ako Real namjerava kupiti Lewandowskog, prilično je logično da neće dovesti Kanea. Vrijedi i obrnuto.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Mislim da je Kane prvi Realov izbor. Njega bi radije jer je mlađi i marketinški isplativiji. No, ako ne uspije dovesti Engleza, Poljak je svakako druga opcija“, izjavio je bivši predsjednik Reala Ramon Calderon, koji dobro poznaje situaciju na Santiago Bernabeuu.

Dakle, sudbina Kanea i Lewandowskog mogla bi biti riješena u trokutu Tottenham, Real, Bayern. Jasno, najviše će se pitati Tottenham. Ako Daniel Levy odbije prodati Kanea, Real i Bayern morat će tražiti druga rješenja. Ako Kane prijeđe u Real, Lewandowski bi mogao ostati u Bayernu. Ako Kane prijeđe u Bayern, Lewandowski vjerojatno odlazi u Real. To je logična računica koju lako može pomrsiti PSG ili netko od engleskih divova.

Tottenham planira zadržati sve igrače?

Engleski mediji usporedno javljaju da je Tottenham odlučio zadržati sve svoje najbolje igrače, a na vrhu te liste je upravo Kane. Tottenham sljedeće sezone prelazi na novi stadion i ne želi razočarati svoje navijače. Spursi su svjesni da bi prodaja najvećih zvijezda mogla imati krajnje negativni efekt.

S druge strane, Levy je poznat po tome što isprva odbija prodaju, a na kraju ipak pristane, ako je ponuda prava, a nema sumnje da će biti u domeni onih koji „izuvaju iz cipela“. Real je navodno spreman ići do 200 milijuna eura. Namjerava li Bayern doista parirati Realu? To je doista teško reći, ali ako ozbiljno misli dovesti Kanea, morat će "mečirati" Madriđane.

Harry Kane i Robert Lewandowski (Foto: AFP) Harry Kane i Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bavarski klub izdašan je što se tiče plaća, ali teško se rastaje od milijuna kada su u pitanju odštete. Bayernova dva najveća ulazna transfera jedva dosežu 40 milijuna eura, Javi Martinez točno 40 i Corentin Tolisso 41,5 milijun, dok se James Rodriguez vodi kao igrač na posudbi i nije sigurno da će ga Bayern otkupiti od Reala.ž

Bayern mijenja politiku?

Bavarci su do sada uporno odbijali uključiti se u ples milijuna koji su njihovi čelnici u više navrata nazvali potpuno suludim. Je li moguće da će Bayern promijeniti politiku i konačno zavući ruku duboko u džep? Zna se da novca imaju, ali zna se i da s eurima rukuju krajnje oprezno.

Tko zna, možda Nijemci namjeravaju ponuditi Englezima trampu – Bayernu Kane, a Tottenhamu Lewandowski plus određeni iznos u kešu? Ili ako Lewandowskog prodaju Realu, onda s tim novcem i određenim dodatkom mogu ići po Kanea. Sve su opcije otvorene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider