Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško, ali zasluženo

Olmo heroj Leipziga: Zabio pobjednički gol za preskakanje Bayerna na vrhu

Dani Olmo postigao je pobjednički pogodak za RB Leipzig na gostovanju kod Stuttgarta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši RB Leipziga barem privremeno su se probili na vrh Bundeslige nakon što su u susretu 14. kola na gostovanju pobijedili Stuttgart s 1:0.

Pitanje pobjednika razriješio je pogodak Daniela Olma u 67. minuti.

Angelino je ubacio s lijeve strane, Pascal Stenzel je pokušao blokirati, no lopta se od njegove glave odbila na drugu stativu gdje je bivši igrač zagrebačkog Dinama sjajno reagirao zabivši svoj drugi gol ove sezone.

Gosti su imali sjajnu priliku za vodstvo i u 22. minuti, no Emil Forsberg nije uspio realizirati kazneni udarac. Njegov udarac zaustavio je Gregor Kobel.

Stuttgart je najbolju priliku za izjednačenje imao u 86. minuti kada je Waldemar Anton izašao sam ispred Peter Gulacsija, no mađarski vratar je sjajno reagirao.

Hrvatski nogometaš Borna Sosa je odigrao cijeli susret za Stuttgart, baš kao i Olmo za goste.

RB Leipzeg se ovom pobjedom barem privremeno probio na prvo mjesto sa 31 bodom, bod više od Bayerna kojeg u nedjelju očekuje susret protiv Mainza.

Bavarce je mogao preskočiti i Bayer Leverkusen, no "Apotekari" su poraženi na gostovanju kod Eintrachta s 1:2.

Bayer je u Frankfurtu poveo u 10. minuti golom Nadiema Amirija, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Aina Younesa (22) i Edmonda Tapsobe (54-ag).

Najbliže izjednačenju "Apotekari" su bili u 82. minuti kada je Martin Hinteregger nespretno 'očistio' jednu loptu i pogodio vratnicu vlastita gola.

Bio je to tek drugi poraz Bayera ove sezone, a do sada jedinu utakmicu izgubio je od prvaka Bayerna, također s 1:2. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider