Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mnogi će se složiti

Francuz uoči dolaska Parižana ''popljuvao'' Barcu i Messija

Malo tko vjeruje u čudo na Camp Nou, ali on je baš opleo po Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trude se uvjeriti sebe i navijače da vjeruju u čudo, ali pitanje je vjeruju li uistinu nogometaši Barcelone kako mogu okrenuti velikih 4:0 PSG-a iz prve utakmice. Čuli ste vjerojatno kako neki govore kako je ''s Barcom sve moguće'', ali je li baš moguće stići ovakvu prednost možda najboljeg PSG-a u povijesti?

''Ako PSG može nama zabiti četiri gola, onda Barca može zabiti šest. To smo već vidjeli ove sezone", kazao je Enrique uoči današnjeg uzvrata iako nitko u povijesti nije nadoknadio četiri gola zaostatka u nokaut fazi Lige prvaka.

I katalonski tisak vjeruje, barem službeno, dok je onaj francuski puno realniji. U L'Equipeu možda najmanje u jednom članku u kojem svoje mišljenje iznosi bivši izbornik francuske reprezentacije Raymond Domenech.

On tvrdi kako ni ne treba gledati tu utakmicu, jer ne postoje ni najmanje šanse da se dogodio preokret u osmini finala Lige prvaka.

''To je samo sjena one momčadi koja je dominirala Europom'', tvrdi izbornik Francuza od 2004. do 2010.

Iako Leo Messi igra u sjajnoj formi, Domenech smatra kako to nije ''onaj'' Messi. A ni argentinski majstor ''ne može sam pobijediti jednu momčad jer nogomet je kolektivni sport.''

Tvrdi da ova Barca nije ona u koju se prije nekoliko godina zaljubio. Kaže da ova momčad ima velikih nedostataka u obrani, ali i u veznom redu koji je bio najbolji dio nekadašnje Barcelone pod Guardiolom. Iniesta je u godinama, Busquets nije discipliniran kao prije, a Rakitić nije prava zamjena za majstora kao što je bio Xavi.

''Barcelona ima problema kod posjeda protivnika kada treba opet osvojiti loptu, ali i kada trebaju ispuniti taktičke zamisli.''

Messi nema čarobni štapić

Posebno se Domenech osvrnuo na Mesija koji, po njemu, mora pronaći neka čudesna rješenja za obranu Parižana.

''Kimpembe ga je u prvoj utakmici zasjenio snagom. Ne znam kako bi se ta impotencija u uzvratu mogla pretvoriti u magični štapić.''

On jednostavno ne vjeruje kako je Messi u najboljoj formi. Ne samo zbog natezanja oko novog ugovora, već i što nema tu energiju kakvu je imao u ranim dvadesetima.

''Izgubio je spontanost, forsira driblinge iako je Neymar u tome bolji od njega. Nije mu sigurno lako gledati kako malo po malo gubi svoje darove.''

Katalonski tisak je, naravno, sve to prenio sa zgražanjem, ali i kao dio taktike da se možda dodatno motiviraju igrači i navijači Barcelone. Oni će uistinu morati dati sve najbolje od sebe da naprave čudo, ali s druge strane ne stoji neka prosječna ekipa već Cavani, Draxler, Verratti, Thiago Silva i vrlo jaka momčad s Parka prinčeva.

Vjerujete li i vi u čudo?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider